IONIQ 5

Tehnologija koja mijenja pravila igre.

Elegantno kombinirajući nevjerojatne performanse sa zadivljujućim nizom pametnih tehnologija i pružajući domet vožnje do 481 km – ovaj potpuno električni CUV srednje veličine mijenja pravila igre. Stvoren je da vas odvede dalje – s bržim punjenjem i elegantnijim stilom.

Performanse

Budućnost električne mobilnosti je ovdje.

Zahvaljujući dizajnu i dinamici vožnje koji oduzimaju dah, kao i 800-voltnom baterijskom sustavu za ultra brzo punjenje, ovaj revolucionarni električni CUV pruža uzbudljive performanse – izgrađen na vrhunskoj novoj platformi koja nije ništa manje od tehnološke prekretnice u ovoj eri širenja EV-a.

Uživajte u nevjerojatnom ubrzanju

IONIQ 5 pruža sportsko ubrzanje: od 0 do 100 km/h za samo 5,2 sekunde u verziji s pogonom na sve kotače – i 7,5 sekundi u verziji s pogonom na stražnjim kotačima.

Najveći domet vožnje do 481 km

Uz Hyundaijevu vrhunsku pametnu tehnologiju, lansirana verzija IONIQ 5 s pogonom na sve kotače pruža domet do 481 km.

Najveća brzina 185 km/h

IONIQ 5 nudi izvrsnu dinamiku vožnje i sportske performanse s najvećom brzinom od 185 km/h.

Pogon na sve kotače.

U verziji s pogonom na sve kotače, IONIQ 5 pokreću dva elektromotora integrirana s prednjom i stražnjom osovinom, dajući 305 KS (225 kW) i 605 Nm trenutnog okretnog momenta.
Snaga: 70 kW sprijeda / 155 kW straga
Okretni moment: 255 Nm sprijeda / 350 Nm straga
Ubrzanje: 0-100 km/h 5,2 sekunde

Pogon na dva kotača.

U verziji s pogonom na dva kotača i baterijom za dugi domet, IONIQ 5 pokreće električni motor snage 160 kW integriran u stražnju osovinu, pružajući 217 KS i 350 Nm trenutnog okretnog momenta.
Snaga: 160 kW straga
Okretni moment: 350 Nm
Ubrzanje: 0-100 km/h 7,4 sekunde

Pogon na sve kotače.

U verziji s pogonom na sve kotače/standardnom linijom baterija, IONIQ 5 pokreću dva elektromotora integrirana s prednjom i stražnjom osovinom, dajući 233 KS (173 kW) i 605 Nm trenutnog okretnog momenta.
Snaga: 53 kW sprijeda/ / 120 kW straga
Okretni moment: 255 Nm sprijeda/ 350 Nm straga
Ubrzanje: 0-100 km/h 6,1 sekunda

Pogon na dva kotača.

U verziji s pogonom na dva kotača/ baterijskom standardnom rasponu, IONIQ 5 pokreće električni motor od 125 kW integriran u stražnju osovinu, pružajući 170 KS i 350 Nm trenutnog okretnog momenta.
Snaga: 125 kW
Okretni moment: 350 Nm
Ubrzanje 0-100 km/h: 8,5 sekundi

Tehnologija 800 volti visokih performansi.

IONIQ 5 jedno je od prvih serijskih vozila s baterijskim sustavom od 800V. Puni se vrlo brzo, ima konstantno visoke performanse i optimiziran je za masu i prostor.

Jednostruki i dvostruki elektromotori.

Dostupan u verziji s pogonom na sve kotače s dva elektromotora ili verziji s pogonom na dva kotača s jednim elektromotorom.

Električni pogon na sve kotače (HTRAC).

Dostupan s Hyundaijevim sustavom pogona na sve kotače HTRAC, IONIQ 5 ima ozbiljne 4×4 mogućnosti koje će vas držati u pokretu u svim uvjetima.

Podesivo regenerativno kočenje.

Povećajte domet tijekom vožnje. Ručice mjenjača omogućuju vam podešavanje razine regenerativnog kočenja – koristeći električni motor za usporavanje automobila i punjenje baterije.

EV platforma

Vodeći u novostima električne ere s E-GMP-om.

IONIQ 5 prvo je vozilo izgrađeno na Hyundaijevoj novoj Electric-Global modularnoj platformi (E-GMP). Ova namjenska platforma za električna vozila s baterijama omogućuje brže punjenje, povećani domet vožnje, više unutrašnjeg prostora i bolje upravljanje. Položaj baterijskog dijela unutar međuosovinskog razmaka osigurava idealnu raspodjelu težine između prednjeg i stražnjeg dijela i nisko težište za poboljšane performanse upravljanja.

Modularni koncept.

E-GMP omogućuje širok raspon tipova vozila, udaljenost vožnje i način života kroz standardizirani sustav baterija opremljen tehnologijom optimiziranom za EV.

Električne performanse.

U prostor koji je oslobođen uklanjanjem motora s unutarnjim izgaranjem, nisko dolje smo postavili pogonski motor. Baterija je također smještena nisko u šasiju, što omogućuje idealnu raspodjelu težine između prednjih i stražnjih dijelova te nisko težište za poboljšane performanse upravljanja i stabilnije iskustvo pri velikim brzinama.

Dizajniran za sigurnost.

E-GMP obuhvaća jedinstvene EV dizajnerske karakteristike poput kratkih prevjesa i dugog međuosovinskog razmaka sa sigurnošću od sudara, maksimiziranim prostorom za putnike i sigurnošću baterije.

Fleksibilni raspored sjedala.

Ravni pod također omogućuje uređivanje prednjih i stražnjih sjedala na brojne načine kako bi se omogućile pauze za ručak i izleti, te sve ostalo što biste željeli učiniti – uz inovativno elektrificirano iskustvo.

Slide

Punjenje

Izvrsne performanse punjenja.

Punite kod kuće preko noći ili dopunite na brzoj stanici za punjenje na cesti u samo nekoliko minuta. Ovisno o vašoj mrežnoj vezi kod kuće ili vrsti punionice kojoj imate pristup, IONIQ 5 pruža vam niz fleksibilnih mogućnosti punjenja. Opremljen inovativnim sustavom baterije od 800 V koji danas pruža jedno od najbržih mogućih vremena punjenja, sustav je kompatibilan i sa punjenjem od 400 V i punjenjem naizmjeničnom strujom.

Sustav višestrukog punjenja.

Hyundaijeva prva patentirana tehnologija na svijetu može podržati infrastrukturu za punjenje od 400 V i 800 V bez dodatnih komponenti ili adaptera.

Punjenje – brzina ultra brzog punjenja.

Sustav baterije od 800 V tvrtke IONIQ 5 može dodati domet od 100 km za 5 minuta! Podržava punjenje do 220 kW na ultrabrzom DC punjaču – punjenje od 10 do 80% za 18 minuta.

Kućna zidna kutija ili javna AC stanica za punjenje.

Punite kod kuće preko noći ili nadopunite u trgovini – snažni ugrađeni punjač od 11 kW pruža vam niz fleksibilnih mogućnosti za punjenje izmjeničnom strujom.

Manje čekanja. Više fleksibilnosti.

Brže ulazite i izlazite iz stanica za brzo punjenje. Tehnologija 400V i 800V daje vam fleksibilnost korištenja drugog punjača ako je jedna vrsta zauzeta.

Baterija dugog dometa.

U verziji baterije dugog dometa (72,6 kWh), sustav baterija IONIQ 5 od 800 V nudi sljedeća vremena punjenja: 350 kW DC stanica: vrijeme punjenja 18 minuta od 10 do 80%.
Domet od 5 minuta punjenja: 111 km.
50 kW DC stanica: Vrijeme punjenja 56 min 30 sekundi od 10 do 80%. Domet od 5 minuta punjenja: 28 km.

Baterija standardnog dometa.

U verziji baterije standardnog dometa (58 kWh), sustav baterija IONIQ 5 od 800 V nudi sljedeća vremena punjenja: 350 kW DC stanica: vrijeme punjenja 18 minuta od 10 do 80%. Domet dodan od 5 minuta punjenja: 88 km.
50 kW DC stanica: vrijeme punjenja 43 min 30 s od 10 do 80% Domet dodan od 5 minuta punjenja: 27 km

Baterija dugog dometa

Na kućnoj zidnoj kutiji ili javnoj AC punionici (EU 3-fazni 230V): Vrijeme punjenja: 6 sati i 9 minuta.

Baterija standardnog dometa.

Na kućnoj zidnoj kutiji ili javnoj AC punionici (EU 3-fazni 230V): Vrijeme punjenja: 5 sati.

Svakodnevna električna mobilnost.

Saznajte više o vremenu punjenja, instaliranju zidne kutije u vašoj kući, kabelima i utikačima te troškovima povezanim s posjedovanjem električnog vozila.

Udobnost

Udobno putovanje na posao u kombinaciji s izvrsnom snagom.

IONIQ 5 redefinira mobilnost svojom širokom lepezom visokotehnoloških značajki za udobnost koje su jednako jedinstvene koliko i pametne i praktične za korištenje. IONIQ 5 također podržava održivi životni stil električne mobilnosti sa svojom inovativnom funkcijom V2L, koja vam omogućuje slobodno korištenje ili punjenje svih električnih uređaja, kao što su električni bicikli, romobili ili oprema za kampiranje – dok ste u pokretu ili na lokaciji.

Punite iz unutrašnjosti vašeg automobila.

S tehnologijom Vehicle-to-Load (V2L) u IONIQ-u 5 možete napajati bilo koji uređaj ili puniti električnu opremu do 3,6 kW s ugrađenim utikačem od 230 V.

Ili punite s bilo kojeg drugog mjesta.

A pomoću pretvarača koji se uključuje u dvosmjerni vanjski priključak za punjenje, možete napajati uređaje do 3,6 kW čak i kada je vozilo isključeno.

Slide Automatska dvozonska klimatizacija. Kako god vam se sviđa. I vozač i suvozač mogu pojedinačno podesiti željene temperature. Samo odaberite željenu temperaturu, a sustav će učiniti sve ostalo. Slide Visoko prilagodljiva električna sjedala. Birajte između tri opcije boja unutrašnjosti. Osnovni paket uključuje Obsidian Black i Dark Pebble Grey/Dove Grey, dok opcijski paket boja nudi tamnozelenu/ Dove Gray. Slide Prednji i stražnji prtljažni prostor. Birajte između tri opcije boja unutrašnjosti. Osnovni paket uključuje Obsidian Black i Dark Pebble Grey/Dove Grey, dok opcijski paket boja nudi tamnozelenu/ Dove Gray. Slide Velikodušan prtljažni prostor. IONIQ 5 pruža 527 litara prtljažnika, koji se povećava na gotovo 1.600 litara kada su sjedala u drugom redu potpuno preklopljena. Za dodatnu svestranost, sjedala u drugom redu mogu se pomaknuti naprijed do 135 mm i također se preklopiti u omjeru 6:4. Slide Električna vrata prtljažnika – hands free. Električna vrata prtljažnika automatski se otvaraju kada se na 3 sekunde otkrije blizina pametnog ključa – što je posebno praktično kada imate obje ruke pune kad izlazite iz trgovina. Slide Stražnji otvori za zrak. Na putu će vaši putnici na stražnjim sjedalima cijeniti udobnost vlastitih namjenskih ventilacijskih otvora.

Povezivanje

Čineći život povezanim koliko želite.

IONIQ 5 opremljen je vrhunskom paletom intuitivne pametne tehnologije koja čini život unutar vozila povezanim onako kako želite. Vrhunske značajke povezivanja, poput naših Bluelink® povezanih usluga automobila, omogućuju vam upravljanje automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Uz navigacijski sustav uključena je i besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge.

Potpuno digitalni klaster od 12,25”.

Potpuno digitalni klaster od 12,25” prikazuje bitne informacije poput brzine i stanja napunjenosti baterije tamo gdje ih možete najbolje vidjeti: sprijeda i u sredini.

Zaslon osjetljiv na dodir od 12,25”.

Zaslon osjetljiv na dodir s informacijsko-zabavnim sustavom od 12,25 inča omogućuje vam jednostavan pristup svim značajkama povezivanja i upravljanja klimom. Sve su kontrole dodirne i time se postiže čist i moderan izgled.

Vrhunski zvučni sustav BOSE.

Vrhunski zvučni sustav BOSE pruža vrhunske performanse s osam zvučnika visokih performansi, optimalno podešenih za pružanje nevjerojatnog zvuka.

Bežično punjenje.

Priključak za bežični punjač velike brzine koji se nalazi na središnjoj konzoli ima funkciju hlađenja koja sprječava pregrijavanje pametnog telefona radi dodatne sigurnosti.

E-call.

Automatski poziva hitne službe ako imate nesreću i aktiviraju se zračni jastuci. Ili pritisnite SOS gumb za hitnu pomoć u bilo koje vrijeme, 365 dana u godini.

USB priključci sprijeda i straga.

Opremljen 12V utičnicom i s dva USB punjača sprijeda, jedan s podrškom za prijenos podataka. Stražnja strana ima dva USB priključka za punjenje.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Upravljajte automobilom sa svog pametnog telefona – ili glasom. Najnovija Bluelink nadogradnja omogućuje vam da u potpunosti iskoristite naše vrhunske usluge povezanog automobila. Uz mnoge pametne značajke koje možete kontrolirati pomoću Bluelink aplikacije, besplatna trogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge također je uključena u navigacijski sustav s informacijama u stvarnom vremenu o prometu, parkiranju ili stanicama za punjenje.

Slide Povezano usmjeravanje. Rute vožnje izračunavaju se na moćnom poslužitelju unutar Bluelink® oblaka. To osigurava točnije predviđanje prometa, preciznije vrijeme dolaska i pouzdaniji ponovni izračun rute. Slide Traženje stanice za punjenje. Birajte između tri opcije boja unutrašnjosti. Osnovni paket uključuje Obsidian Black i Dark Pebble Grey/Dove Grey, dok opcijski paket boja nudi tamnozelenu/ Dove Gray. Slide Usluge parkiranja uživo. Brže pronađite mjesto za parkiranje – i uživajte u učinkovitijem parkiranju bez stresa. Ova značajka pomaže vam pronaći i usporediti mogućnosti parkiranja u stvarnom vremenu u garažama i parkiralištima, kao i na uličnim parkirnim mjestima. Slide Korisnički profili. Sačuvajte sve kako želite. Sada možete spremiti svoje postavke za informacije i zabavu, kao što su jezik, Bluetooth i postavke navigacije. Slide Prepoznavanje glasa. Aktivirajte i kontrolirajte značajke kao što su postavke klime, infotainment kontrole i grijanje bočnih retrovizora kao i grijanje upravljača putem glasovne naredbe.

Sigurnost

Vrhunske značajke sigurnosti i pomoći vozaču.

Uživajte u maksimalnoj sigurnosti i udobnosti uz najvišu razinu sigurnosti i značajke pomoći vozaču u Hyundaijevoj postavi. Uz Hyundai SmartSense, naše vrhunske napredne sustave za pomoć vozaču, IONIQ 5 opremljen je najnovijim značajkama sigurnosti i pomoći u vožnji za dodatni mir. To je ujedno i prvi Hyundai koji ima autonomnu sigurnosnu tehnologiju razine 2.

Napredni head-up zaslon.

Sa svojim 44-inčnim naprednim head-up zaslonom, vaš vjetrobran vas sigurno vodi kroz svijet. Zaslon projicira virtualne informacije poput uputa ili upozorenja o napuštanju trake izravno u ravninu vaših očiju.

Autonomna vožnja razine 2.

S Pomoći pri vožnji autocestom II (HDA II), IONIQ 5 prvi je Hyundaijev model koji ima autonomnu sigurnosnu tehnologiju razine 2, koja kontrolira brzinu i udaljenost te pomaže vozaču pri promjeni trake.

Surround View Monitor (SVM).

Uska parkirna garaža? Mala autopraonica? Nema problema. Monitor za okolni pogled pruža vam pogled na područje od 360 stupnjeva kako bi manevriranje u skučenim prostorima bilo lakše i sigurnije.

Zaslon osjetljiv na dodir od 12,25”.

Zaslon osjetljiv na dodir s informacijsko-zabavnim sustavom od 12,25 inča omogućuje vam jednostavan pristup svim značajkama povezivanja i upravljanja klimom. Sve su kontrole dodirne i time se postiže čist i moderan izgled.

Vrhunski zvučni sustav BOSE.

Vrhunski zvučni sustav BOSE pruža vrhunske performanse s osam zvučnika visokih performansi, optimalno podešenih za pružanje nevjerojatnog zvuka.

Pomoć pri sigurnom izlasku iz vozila (SEA).

Ova pametna značajka sprječava nezgode otkrivanjem vozila koja se približavaju od straga i privremeno zaključava stražnja vrata sa zaštitom za djecu, tako da putnici mogu napustiti vozilo tek kad je to sigurno.

Automatsko paljenje dugih svjetala (HBA)

Otkriva vozila koja vam dolaze u susret i vozila u istom traku ispred te automatski prebacuje na kratka svjetla. Kad više nema vozila ispred vas, sustav ponovno aktivira duga svjetla, povećavajući vaš domet vida.

Svi modeli