Preteknite ostale i najpovoljnije zamijenite gume

Proljeće je  stiglo, a ovdje je i uobičajeni zadatak svih vozača – proljetna promjena guma, koja je neophodna jer se zimske gume intenzivno troše tijekom vožnje na višim temperaturama. Zašto to ne učiniti što prije i prestići gužvu? U Auto Žitvaju nudimo vam brzu i kvalitetnu premontažu guma po najboljoj cijeni!

Hotel za gume

Nekim kupcima je nemoguće ili teško izvedivo čuvanje ljetnih guma tokom zime ili zimskih guma preko ljeta. Stoga smo svim kupcima ponudili čuvanje kompleta guma u našem hotelu za gume. Gume čuvamo na policama u kontroliranim uvjetima bez utjecaja sunčeve svijetlost, vlage ili naglih izmjena temperature.

Svim novim kupcima koji izvrše promjenu guma u našem servisu nudimo besplatan smještaj guma u našem hotelu!

Što znamo o gumama

Tko to ne zna: s promjenom godišnjih doba dolazi i promjena kotača. Od zimskih do ljetnih guma, od ljetnih do zimskih i sljedeće godine igra počinje iznova. Cjelogodišnje gume obećavaju odricanje od dugotrajne i skupe promjene. Ali jesu li oni doista bolja alternativa?

Koja je razlika između ljetnih i zimskih guma?

Ljetne i zimske gume su u osnovi dizajnirane za vrlo različite uvjete. Ljetne gume moraju izdržati tople i suhe temperature iznad sedam stupnjeva Celzijevih, dok zimske moraju izdržati hladnoću, snijeg i led ispod sedam stupnjeva Celzija. Sukladno tome, ljetne gume sastoje se od nekoliko širokih uzdužnih žljebova s malom dubinom profila. Zimske gume imaju grublji profil guma s brojnim lamelama, odnosno finim rezovima. Osim toga, gumena smjesa ljetnih guma mnogo je tvrđa od one zimskih guma. Sva ova svojstva različitih guma osiguravaju dobro prianjanje i zimi i ljeti.

A kako se ponašaju cjelogodišnje gume?

Cjelogodišnje gume kombiniraju što više svojstava iz oba svijeta. Na primjer, profil guma za sva godišnja doba ima i uzdužne utore i male lamele. Cjelogodišnja guma može se koristiti u širokom temperaturnom prozoru od minus 30 do plus 40 stupnjeva Celzija. Ipak, gume ostaju kompromis, a imaju i nedostatke: ljeti imaju veću habanje i brže se troše. Zimi, pogotovo kada ima jakih snijega i leda, nemaju optimalnu vuču.

Kome su, dakle, namijenjene cjelogodišnje gume?

To u potpunosti ovisi o individualnoj životnoj situaciji. Cjelogodišnje gume mogu biti sasvim prikladne za ljude koji se puno kreću u urbanim sredinama, gdje se zimi brzo čiste ceste, a ljeti se ne susreću stalno ekstremne temperature iznad 40 stupnjeva. Velika prednost: štedite troškove i trud za promjenu guma. No, svatko tko je izložen velikim vremenskim razlikama i, primjerice, zimi voli ići na odmor u planine, svakako bi trebao prijeći između ljetnih i zimskih guma kako bi mogao jamčiti optimalnu sigurnost. Inače, pri odabiru pravih guma nije važno odabrati najskuplje gume, već paziti na najbolji omjer cijene i učinka. Uvijek se trebate pitati: Odgovaraju li ove gume mojim individualnim potrebama i mojim svakodnevnim uvjetima vožnje? Tada ćete sigurno pronaći savršenu gumu za vas!

Obratite se našim servisnim savjetnicima i dogovorite svoj termin ili se prijavite na servis putem web obrasca.

Auto Žitvaj – kontakt

Originalni rezervni dijelovi

Nudimo vam i bogatu ponudu Hyundai i Kia originalne dodatne opreme s kojom ćete dodatno obogatiti udobnost i vrijednost Vašeg automobila.