Tucson

Revolucionarni dizajn.
Uzbudljive performanse.

Dobro došli u revoluciju. Napredni i eksperimentalni, potpuno novi Tucson nije samo evolucija svog prethodnika, već potpuna dizajnerska revolucija. Uz progresivan dizajn, nudi i vrhunsku pametnu tehnologiju i najefikasniju liniju pogonskih sklopova u svom segmentu.

Slide

Elektrificirani pogonski sklopovi.

Povećali smo mogućnosti vašeg izbora. Sada možete birati između najefikasnijih linija pogonskih sklopova u segmentu: s 48-voltnim blagim hibridnim, hibridnim i plug-in hibridnim opcijama.

Revolucionarni dizajn.

Dinamični geometrijski oblici, oštri rubovi i prva parametrijska skrivena svjetla na svijetu kombinacija je kojom je potpuno novi Tucson snažna i jedinstvena pojava na cesti.

Najbolja sigurnost u klasi.

Uživajte u bezbrižnosti s najboljim naprednim sustavima za pomoć vozaču i aktivnim sigurnosnim paketom s nizom inovativnih značajki u segmentu.

Slide

Pogledajte predstavljanje potpuno novog TUCSONA!

Potpuno novi Tucson imao je svjetsku premijeru 15. rujna

Novi Hyundai Tucson – predstavljanje

Vanjski dizajn

Revolucija evolucije dizajna.

Profinjen i eksperimentalan, potpuno novi Tucsonov dizajn revolucionaran je. Dovodeći modernu estetiku na novu razinu, isklesane površine i dinamične linije svrstavaju ga u vrhunski dizajniran SUV. Veće i šire karoserije, njegova mišićava pojava kombinira oštre rubove i dinamične proporcije s bogatim površinama – stvarajući progresivan izgled bez ugrožavanja Tucsonovog robusnog SUV naslijeđa.

Prva parametrijska skrivena svjetla na svijetu.

Tamno kromirani uzorak geometrijskog dizajna parametrijske rešetke trenutno se transformira kad započnete vožnju. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji polu-zrcalnog osvjetljenja, vanjski dijelovi rešetke pretvaraju se u briljantne oblike nalik na dragulje kad se uključe LED dnevna svjetla, stvarajući jedinstveni visokotehnološki svjetlosni potpis. Kad se zaustavite, ponovno se stapaju s rešetkom.

Kromirani detalji.

Sportski senzibilitet potpuno novog Tucsona naglašen je linijom kromiranih detalja s obrubljenim paraboličnim oblikom, počevši od bočnih zrcala pa sve do C-stupa.

Stražnja LED kombinirana svjetla.

Široka LED stražnja svjetla s parametrijskim detaljima skrivenog svjetla nastavljaju temu dinamičnog dizajna.

19-inčni aluminijski naplatci.

Opcijski 19″ kotači optimiziraju impresivne proporcije potpuno novog Tucsona, dodatno naglašavajući njegovu spektakularnu pojavu.

Od konceptnog automobila do revolucionarnog SUV dizajna.

Progresivni dizajnerski jezik potpuno novog Tucsona nadahnut je Hyundaijevim SUV konceptom Vision T, koji je uz velik odjek predstavljen na AutoMobility LA Auto Showu 2019. godine. Njegovi oštri rubovi i futurističke linije su prepoznatljive u dizajnerski smjelom novom kompaktnom SUV-u – prvom Hyundaijevom SUV-u koji je razvijen prema našem novom dizajnerskom identitetu Sensuous Sportiness.

Slide Slide Slide Slide Slide Slide

Unutarnji dizajn

Ljepota međuprostora.

Ući u potpuno novi Tucsonov sofisticirani i prostrani interijer, ili međuprostor, je poput ulaska u uredno organiziranu sobu u kojoj nestaju svakodnevne brige. Ovdje se prostor, tehnologija i informacije skladno nadopunjuju. Senzualni oblici nadahnuti slapovima i visokokvalitetni mekani materijali u cijeloj unutrašnjosti podižu izgled i osjećaj na sasvim novu razinu.

Povezan za potpuno digitalno iskustvo.

Elegantna jednostavnost kabine naglašena je besprijekornom integracijom vodeće tehnologije u segmentu. Otkrijte visoko napredno i potpuno prilagodljivo digitalno iskustvo s novim zaslonom osjetljivim na dodir dijagonale 10,25 inča i dodirnom konzolom – i uživajte u jednostavnoj uporabi vašeg internetskog svijeta i vašeg vozila. Naši su se dizajneri oslobodili fizičkih gumba i tipki, tako da se svim funkcijama navigacije, infotainmenta, grijanja i klimatizacije upravlja dodirnim zaslonom.

Slide Ambijentalna rasvjeta. Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokacijama crpki, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Shift-by-wire tipke. Umjesto klasične ručice automatskog mjenjača, tipke za odabir stupnja prijenosa shift-by-wire mjenjača povezane su s ergonomski postavljenim naslonom za ruke za intuitivnu upotrebu i doista poboljšavaju čisti izgled interijera. Slide Povećana prostranost. Prostraniji nego ikad prije, potpuno novi Tucson pruža putnicima udobnost i prostranost kakva je obično rezervirana za modele u višem segmentu. Putnici straga uživaju u dodatnom prostoru za noge. Slide Svestrano preklapanje stražnjih sjedala. Za veću udobnost i svestranost, stražnja sjedala sada se mogu preklopiti u omjeru 40:20:40. Štoviše, daljinski sklopive poluge na bočnim stranicama prtljažnika omogućuju vam daljinsko preklapanje sjedala. Slide Uživajte u povećanom prtljažnom prostoru. Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto.

Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide

Udobnost

Vrhunski komfor i udobnost.

Svestran i povezan, potpuno novi Tucson također nudi vrhunski komfor i udobnost. Pametne značajke poput sklopivih sjedala na daljinu i pametnog uređaja za ulazak u vozilo, čine utovar tereta i ulazak te izlazak sa stražnjih sjedala brzim i jednostavnim. A vašim će se putnicima svidjeti grijana sjedala sprijeda i straga, kao i trozonski klima-uređaj s otvorima ventilacije s neizravnim puhanjem zraka za ugodnije unutarnje okruženje.

Uređaj za ulazak u vozilo.

Ova pametna značajka omogućuje vozaču da uzdužno pomiče sjedalo i naslon sjedala pomoću gumba za lakši ulazak i veću udobnost.

Ventilirana prednja sjedala.

Prednja sjedala dostupna su s 3-stupanjskim sustavom ventiliranja za ugodnu vožnju u svim vremenskim uvjetima.

Tehnologija Multi-Air Mode.

Maksimalno povećajte svoju individualnu udobnost. Po prvi put u Hyundaijevom vozilu, tehnologija potpuno novog Tucsona Multi-Air Mode sastoji se od kombinacije izravnih i neizravnih ventilacijskih otvora za klimatizaciju i grijanje, kako bi se stvorilo ugodnije unutarnje okruženje s nježnijim protokom zraka.

Trozonski klima-uređaj.

Neka svi budu sretni. Trozonski klimatizacijski uređaj sada osim putnika u prednjem dijelu vozila zadovoljava i putnike na stražnjim sjedalima.

Povezivanje

Vrhunska povezivost ‘za van’.

Potpuno novi Tucson također je nadograđen sa svim najnovijim tehnologijama poput zrcaljenja pametnih telefona i vrhunskim značajkama povezivanja poput Bluelink® Connected Car Services, što vam omogućuje upravljanje funkcijama automobila s vašeg pametnog telefona – ili glasom. Besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge uključena je u navigacijski sustav na velikom 10,25-inčnom zaslonu.

10,25″zaslon osjetljiv na dodir i dodirne kontrole.

Novi 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir neprimjetno se uklapa u cijelu konzolu osjetljivu na dodir. Sve kontrole za navigaciju, infotainment i klima-uređaj su dodirne.

10,25″ ploča s instrumentima.

Digitalna ploča s instrumentima otvorenog stila poboljšava visokotehnološki štih kokpita. Kućište ploče s instrumentima je uklonjeno kako bi se naglasio osjećaj otvorenosti.

Slide Brzo bežično punjenje. Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokacijama crpki, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Prednji i stražnji USB priključci. Umjesto klasične ručice automatskog mjenjača, tipke za odabir stupnja prijenosa shift-by-wire mjenjača povezane su s ergonomski postavljenim naslonom za ruke za intuitivnu upotrebu i doista poboljšavaju čisti izgled interijera. Slide KRELL premium zvučni sustav. Vrhunski zvučni sustav KRELL pruža izvrstan audio doživljaj s osam zvučnika visokih performansi i subwooferom koji je optimalno podešen da pruži zapanjujuće realan zvuk.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Bluelink® povezane automobilske usluge donose besprijekornu izravnu povezanost potpuno novog Tucsona s online prepoznavanjem glasa i širokim rasponom značajki kako bi vašu vožnju učinili praktičnijom i ugodnijom. Pored mnogih pametnih značajki kojima možete upravljati pomoću aplikacije Bluelink, u navigacijski sustav uključena je i besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge.

Sigurnost

Uživajte u bezbrižnosti uz najbolju sigurnost u klasi.

S najboljim naprednim sustavima pomoći vozaču u klasi i aktivnim sigurnosnim paketom s fantastičnim nizom inovativnih značajki, potpuno novi Tucson pruža još više sigurnosti i bezbrižnosti za vas i ljude koje volite.

Pomoć u vožnji autocestom (Highway Drive Assist, HDA)

Po prvi je put potpuno novi Tucson opremljen Sustavom pomoći u vožnji autocestom (Highway Driving Assist, HDA). To je kombinacija Sustava za održavanje vozila u voznom traku (Lane Following Assist, LFA) i Pametnog tempomata baziranog na navigacijskom sustavu, koji koristi senzore i podatke s kartografije za sigurniju vožnju, kao i za automatsko podešavanje brzine ovisno o ograničenju brzine. Poseban gumb na upravljaču omogućuje vozaču da aktivira HDA samo jednim klikom.

Sustav prepoznavanja prepreka i pješaka sprijeda te autonomnog kočenja u slučaju nužde (Forward Collision-avoidance Assist, FCA)

FCA sustav automatski koči kada otkrije iznenadno kočenje automobila ispred ili otkrije pješake ili bicikliste na vašem putu. Sada dolazi sa značajkom skretanja u križanju, posebno podešenom za sprječavanje frontalnih sudara pri skretanju ulijevo na raskrižjima (u državama s upravljačem na lijevoj strani).

Pametna daljinska pomoć pri parkiranju (Remote Smart Park Assist, RSPA)

Potpuno novi Tucson može se daljinski parkirati ili izaći iz parkirnog mjesta. Sustav uz pritisak samo jedne tipke može sam vratiti automobil na parkirno mjesto.

Automatsko paljenje dugih svjetala (High Beam Assist, HBA)

Otkriva vozila koja vam dolaze u susret i vozila u istom traku ispred te automatski prebacuje na kratka svjetla. Kad više nema vozila ispred vas, sustav ponovno aktivira duga svjetla, povećavajući vaš domet vida.

Poboljšana sigurnost sa 7 zračnih jastuka.

Sadrži poboljšani sustav sa sedam zračnih jastuka, uključujući središnji bočni zračni jastuk u prvom redu, koji je jedinstven u ovom segmentu.

Slide Monitor za mrtve kuteve (Blind Spot View Monitor, BVM) Sada na zaslonu unutar digitalne instrumentne ploče možete vidjeti stražnji lijevi i desni bočni prikaz potpuno novog Tucsona. Kamere se aktiviraju uključenjem pokazivača smjera prilikom promjene prometnog traka. Slide Sustav pomoći za zadržavanje vozila u središtu voznog traka (Lane Follow Assist, LFA) Potpuno novi Tucson ima Lane Follow Assist (LFA). Kad se aktivira, zadržava automobil u središtu prometnog traka pri brzinama između 0 i 180 km/h na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pametni tempomat baziran na navigaciji (Navigation Based Smart Cruise Control, SCC) Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost do vozila ispred, kontrolirajući i brzinu za nadolazeće zavoje.

Performanse

Najveći izbor elektrificiranih pogonskih sklopova.

Razvijen kako bi smanjio štetne emisije bez kompromisa u zabavi u vožnji, potpuno novi Tucson nudi najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV vozila. Možete birati između benzinske i dizelske 48-voltne blago hibridne, potpuno hibridne i plug-in hibridne verzije. Dostupne su i benzinske i dizelske opcije.

Hibrid.

Učinkovitost elektrifikacije. Hibrid pokreću novi 1,6-litreni T-GDI Smartstream benzinski motor i 44,2 kW snažni elektromotor, s litij-ionskom polimernom baterijom kapaciteta 1,49 kWh.

Plug-in hibrid

Na struju kad to želite. Benzinac kad vam zatreba. Plug-in hibridna verzija potpuno novog Tucsona s 1,6-litrenim T-GDI motorom također će biti dostupna 2021. godine.

48V blagi hibrid.

Uštedite gorivo i smanjite emisije s blagim hibridnim sustavom od 48V. Podržava konvencionalni motor dodatnim okretnim momentom tijekom ubrzanja.

Više performansi. Manje emisija. Tehnologija motora CVVD.

Hyundai je prvi na svijetu razvio tehnologiju s vremenski promjenjivim upravljanjem otvaranja ventila (CVVD). Optimizira performanse motora i učinkovitost goriva, a istovremeno je i ekološki prihvatljiv. Tehnologija upravljanja ventilima regulira trajanje otvaranja i zatvaranja ventila zavisno o uvjetima vožnje.

Slide

HTRAC™ sustav pogona na sve kotače.

Loše vrijeme? Oštar zavoj? Nema problema. Inovativni sustav pogona na sve kotače HTRAC™ pruža optimalno upravljanje i izvedbu u zavojima.

Elektronički kontrolirani ovjes (ECS).

Uživajte u boljoj upravljivosti. Upravljajući silom prigušenja na svakom pojedinačnom kotaču, ECS smanjuje kotrljanje, nagib i vertikalno kretanje kako bi poboljšao vožnju i upravljanje.

Terrain mod izbornik

Snijeg? Pijesak? Blato? Nema problema. Izbornik načina rada terenske vožnje omogućuje vam ugodno prebacivanje modova vožnje za optimizaciju performansi vožnje i postavki pogona na sve kotače za različite situacije.

5-godišnje jamstvo s neograničenom kilometražom

Kao i svaki Hyundai, potpuno novi Tucson izrađen je prema najvišim mogućim standardima kvalitete. A tu kvalitetu podupiremo petogodišnjim jamstvom s neograničenom kilometražom kako biste mogli uživati u stvarima koje volite u životu, a da ne morate brinuti o svom automobilu. Povrh toga, potpuno nova Tucsonova litij-ionska polimerna baterija visokih performansi ima jamstvo od 8 godina ili 160 000 km, što nastupi prije. Uživajte u dodatnoj bezbrižnosti koju vam pruža jedno od najboljih jamstava u industriji – kao standard.

Više o jamstvu
Svi modeli