IONIQ 5

Slide

Serijski dizajn konceptnog automobila

IONIQ 5 odražava čist i inovativan pristup dizajnu električnih vozila, donoseći na europske ulice kultni izgled dizajna automobila Concept 45. Dobro došli u serijski dizajn konceptnih automobila. Uživajte.

Slide

Novo iskustvo mobilnosti za sljedeću generaciju — to je bila misija od prvog dana kada smo započeli ovaj projekt.”

– SangYup Lee, viši potpredsjednik i voditelj Hyundai globalnog dizajnerskog centra –

Vanjski izgled

Prepoznatljiv. Ikonski. Čist. Dizajn konceptnog automobila u seriji.

Čisti dizajn IONIQ-a 5 osvježavajući je pogled na električna vozila, uklanjajući složenost da proslavi čiste linije i minimalističke strukture. Jedinstveni školjkasti poklopac motora obuhvaća cijelu širinu automobila, smanjujući praznine na pločama za čisti, visokotehnološki izgled. LED rasvjeta prikazuje svoje Parametric Pixels potpise – jedinstvene dizajnerske elemente nalik draguljima koji će se nalaziti na vanjštini svih budućih IONIQ modela.

Slide Gravity Gold Matte IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Digital Teal-Green IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Lucid Blue IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Shooting Star Gray IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Atlas White IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Galactic Gray IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Cyber Gray IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Mystic Olive-Green IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom. Slide Phantom Black IONIQ 5 nalazi inspiraciju u održivim materijalima čak i ponudom boja. Izaberite između tonova koji su inspirirani prirodom.

Prednja strana

Prednji branik definiran je privlačnim V-oblikom koji uključuje prepoznatljiva skrivena svjetla koja daju nepogrešiv svjetlosni potpis.

Bočna strana

Odvažne i savršeno proporcionalne, bočne grafike naglašene su automatskim ručkama na vratima u ravnini koje poboljšavaju čist izgled i aerodinamiku.

Stražnja strana

Evokativan dizajn stražnjeg branika i otvora snažno se sklada s pravokutnim Parametric Pixels potpisom stražnjeg svjetla.

Slide Aktivni usisnici zraka. Povezano usmjeravanje znači da rutu više ne izračunava procesor unutar navigacijskog uređaja, već moćan poslužitelj unutar Hyundaijevog oblaka. Zašto je to bolje? Zato što omogućuje preciznije predviđanje prometa, preciznije vrijeme dolaska i pouzdanije preračunavanje ruta. Slide Školjkasti poklopac motora. Glatki i besprijekorni dizajn s jakim fokusom na minimalizam. Hyundaijeva prvi školjkasti poklopac motora proteže se cijelom širinom automobila, smanjujući praznine na ploči za čist, visokotehnološki izgled. Slide Prednji branik. Glasovnom naredbom aktivirajte i kontrolirajte značajke poput klimatskih postavki i kontrola info-zabave, kao i grijanje upravljača. Slide Prepoznatljiva grafika u obliku slova Z. Glasovnom naredbom aktivirajte i kontrolirajte značajke poput klimatskih postavki i kontrola info-zabave, kao i grijanje upravljača. Slide Dinamični profil. Glasovnom naredbom aktivirajte i kontrolirajte značajke poput klimatskih postavki i kontrola info-zabave, kao i grijanje upravljača. Slide Ručke na vratima u ravnini. Elegantne i aerodinamične, automatske ručke na vratima u istoj ravnini poboljšavaju visokotehnološki izgled IONIQ 5. Senzori na dodir automatski otpuštaju skrivene ručke vrata za korištenje. Slide Isjeckani stražnji reflektor. Inspirirani dugo voljenim elektroničkim proizvodima, stražnji isjeckani reflektori dodaju privlačan dodir stražnjoj strani IONIQ 5. Slide Aerodinamički spojler. Stražnji spojler daljnji je odraz Hyundaijeve filozofije dizajna Sensuous Sportiness, dodajući sportski senzibilitet uz pomoć aerodinamike.

Od noći do sjaja u 256 piksela.

Vidite i budite viđeni – krunski dragulji ikonske prednje strane prepoznatljiva su LED svjetla sa svojih 256 piksela.

Odvažan i svijetao straga.

Inovativni dizajn LED svjetala može se naći i straga, s IONIQ 5 potpisom parametarskim pikselima istaknutim u jedinstvenom pravokutnom potpisu stražnjeg svjetla.

Iskorištavanje snage sunca – solarni krov.

Inovativni solarni krov prikuplja energiju i prenosi je na baterije. Spriječava da se baterija od 12 V isprazni, dok se visokonaponska baterija puni kako bi se produžio domet vožnje. Napunjenost baterije i protok energije solarnog krova mogu se provjeriti u stvarnom vremenu putem integriranog zaslona u kokpitu. Objedinjuje sve informacije o vožnji i razne operativne sustave na jednom mjestu.

Unutarnji izgled

Živite, vozite, radite, opustite se.

Unutar IONIQ-a 5 nejasne su granice između životnog prostora i prostora u pokretu. Naša nova EV platforma pružila nam je priliku da ponovno kreiramo interijer kao potpuno novo iskustvo u automobilu. Veći ravni pod, visoko podesiva prednja sjedala koja se mogu potpuno zavaliti i fleksibilna središnja konzola koja se može pomicati kroz cijelu kabinu čine izvanredno iskustvo.

Integrirani zaslon

Elegantna modularna nadzorna ploča sadrži dva integrirana zaslona: 12,25-inčni zaslon za informacije i zabavu s punim dodirom i 12,25-inčni digitalni klaster za high-tech izgled koji dolazi kao standardna oprema.

Tipka shift-by-wire u stupcu

Sve što vam treba na dohvat ruke. Elegantan rotirajući mjenjač koji se nalazi na stupu upravljača. Rad je brz, intuitivan i precizan.

Ručice mjenjača

Uživajte u kontroli vrhom prsta. Možete jednostavno podesiti razinu regenerativnog kočenja preko ručice mjenjača postavljene na upravljaču.

Savršeno mjesto za drijemanje

Sprijeda uživajte u vrhunskoj udobnosti s dva sjedala koja se potpuno mogu spustiti za opuštanje. Spustite naslon za osvježavajuću pauzu tijekom punjenja – pritiskom na jedan gumb.

Klizna središnja konzola

Unutarnji raspored prilagodite svojim potrebama. Središnju konzolu možete pomaknuti prema stražnjim sjedalima, tako da je vaša djeca mogu koristiti kao stol ili za piknik.

Električno klizna stražnja sjedala.

Ima puno udobnosti i za vaše putnike na stražnjem sjedalu. Stražnja se sjedala mogu ručno nagnuti i pomicati naprijed-nazad do 135 mm.

Udobnost stražnjeg sjedala.

Putnici u drugom redu također mogu uživati u značajkama središnje konzole, kao što su držači za čaše, brzi bežični punjač za telefon od 15 W i USB priključci.

Ekološki interijer i boje inspirirane prirodom.

Održivost je u središtu vizije brenda IONIQ, i ona se može pronaći u cijelom interijeru u ekološki prihvatljivim materijalima i bojama inspiriranim prirodom. Sjedala, obloga, obloge vrata, pod i naslon za ruke koriste ekološki prihvatljive materijale održivog izvora kao što su: reciklirane PET boce, biljne plastične pređe i prirodne vunene pređe, ekološki obrađena koža s biljnim ekstraktima i bio boja s biljnim ekstraktima.

Slide Tamnozelena/Dove Gray unutrašnjost. Birajte između tri opcije boja unutrašnjosti. Osnovni paket uključuje Obsidian Black i Dark Pebble Grey/Dove Grey, dok opcijski paket boja nudi tamnozelenu/ Dove Gray. Slide Obsidian Black unutrašnjost. Birajte između tri opcije boja unutrašnjosti. Osnovni paket uključuje Obsidian Black i Dark Pebble Grey/Dove Grey, dok opcijski paket boja nudi tamnozelenu/ Dove Gray. Slide Dark Pebble Gray/Dove Gray unutrašnjost. Birajte između tri opcije boja unutrašnjosti. Osnovni paket uključuje Obsidian Black i Dark Pebble Grey/Dove Grey, dok opcijski paket boja nudi tamnozelenu/ Dove Gray.

Održivost

Inovativna uporaba ekološki prihvatljivih materijala.

Ekološki prihvatljivi materijali, poput ekološki obrađene kože i reciklirane pređe, intenzivno se koriste u IONIQ-u 5. Štoviše, sirovine ekstrahirane iz šećerne trske koriste se na oblogama krova, prostirkama i sjedalima. Rješenje koje se može reciklirati i uz to je i lijepo. Inovativna uporaba prirodnih materijala još je jedan doprinos održivosti u našim proizvodnim procesima, čineći IONIQ 5 manje ovisnim o proizvodima na bazi ulja.

Reciklirane boce pretvorene u tkaninu.

Za svaki IONIQ 5, do 32 plastične boce se usitnjavaju u plastične čipove. Ti se čipovi tope i stavljaju u konac koji čini privlačnu, tkaninu za presvlake.

Biljke pretvorene u komponente za sjedala i tepihe.

Tkanina sjedala, obloge naslona za glavu i tepiha uključuje biokomponente ekstrahirane iz šećerne trske i kukuruza, dok je koža korištena u unutrašnjosti IONIQ 5 obojena lanenim uljem.

Cvijeće pretvoreno u boju.

Vrata i jastučići IONIQ 5 obojeni su bio bojom koja uključuje ulje ekstrahirano iz biljaka kao što su cvijeće repice i kukuruz.

“Korištenje recikliranih PET boca može potaknuti ljude na razmišljanje o tome kako bi se proizvodi koji se lako bacaju mogli pretvoriti u nešto novo. Naravno, bilo bi bolje da PET boce uopće ne postoje.”

– Chanki Park, senior dizajner boja i ukrasa u timu Hyundai CMF –

Pozivamo vas da stvorite održiviji svijet.

Inženjeri i dizajneri koji su razvili IONIQ 5 osjećali su se pozvanim učiniti sve što mogu kako bi promijenili svijet. Korištenje ekološki prihvatljivih i prirodnih materijala, na primjer, čini IONIQ 5 manje ovisnim o proizvodima na bazi ulja. Sad je tvoj red.

Slide
Svi modeli