Kona

You tech it.

Od performansi koje pojačavaju puls do impresivne Hyundai SmartSense tehnologije: potpuno nova KONA opremljena je tehnologijom ispred svog vremena.

Performanse

You boost it.

Benzinski motor, 1.6 T-GDi razvija 177 KS s opcijskim 4WD, dok smanjeni 1.0 T-GDi razvija 120 KS s 2WD.
1.6 CRDi dizelski motor razvija 115 KS s ručnim mjenjačem, odnosno 136 KS s DCT-om (dostupan u verzijama 2WD i 4WD).

1.0 T-GDi benzinski motor (ručni mjenjač)

Za ekonomičniju vožnju možete odabrati smanjeni jednolitreni T-GDi trocilindarski turbobenzinski motor sa 120 KS (88 kW) i 172 Nm okretnog momenta i ručnim mjenjačem. Iskoristite manju potrošnju goriva uz pomoć elektronički kontroliranog pokretača ventila za ograničavanje tlaka prednabijanja koji smanjuje crpne gubitke te poboljšava odaziv na gas i okretni moment pri malom broju okretaja.

Max. snaga: 120 KS
Max. okretni moment: 172 Nm

1.6 T-GDi benzinski motor

Potentni KONA 1.6 turbobenzinski motor stiže od 0 do 100 za manje od 8 sekundi, s glatkim 7-stupanjskim DCT mjenjačem. Projektiran unutar kuće, 1.6 T-GDI četvero-cilindarski turbo benzinac sa 177 KS (130 kW) i 265 Nm okretnog momenta pruža vam snagu i spremnost za lako hvatanje u koštac s gradskim ulicama i ruralnim putevima.

Max. snaga: 177 KS
Max. okretni moment: 265 Nm

[/fusion_text]

1.6 CRDI dizelski motor (ručni mjenjač)

Potpuno novi 1.6-litreni četverocilindrični turbo-dizelski motor s ručnim mjenjačem donosi 115 KS i 280 Nm okretnog momenta. Njegov ručni mjenjač optimiziran je za uštedu goriva.

Max. snaga: 115 KS
Max. okretni moment: 280 Nm

1.6 CRDi dizelski motor (DCT)

Ovaj visoko učinkoviti 1,6-litreni četverocilindrični turbo-dizelski motor s prijenosom s dvostrukom spojkom ima snagu od 136 KS i 360 Nm okretnog momenta. Sadrži puno energije čak i za najzahtjevnije vozače i opcionalno je dostupan s 4WD.

Maks. snaga: 136 KS
Max. okretni moment: 320 Nm

6-stupanjski ručni mjenjač

1-litreni benzinski T-GDi motor sa 120 KS i 1,6-litreni dizelski CRDi motor sa 115 KS dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem optimiziranim za manju potrošnju goriva.

7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (DCT)

7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (DCT) nudi udoban, eko i sportski način rada s određenim uzorcima mijenjanja stupnjeva prijenosa.

You grip it.

Uhvati zavoj. KONA nudi mogućnost pogona na sva četiri kotača (4WD) za optimalno rukovanje i prolaženje kroz zavoje. Uz 4WD vožnja po klizavim površinama i neravnim izvangradskim putevima sigurnija je i puno zabavnija. Sa sklopom za naprednu kontrolu držanja podloge i naginjanja u zavojima kojim se poboljšava agilnost i stabilnost, aktivno se raspodjeljuje okretni moment prilikom ubrzavanja u zavojima. Sustav je dostupan kao opcija s motorima 1.6 T-GDi i 1.6 CRDi (136 KS).

Povezivanje

You tech it.

Potpuno nova KONA pruža očekivano besprijekorno povezivanje i inovativnu tehnologiju koja olakšava život – poput projekcijskog zaslona,
bežičnog punjenja za telefon i visoko postavljenog zaslona osjetljivog na dodir ”floating” tehnologije za bolju vidljivost i lakši pristup.

Daljinsko otključavanje i zaključavanje vrata

Zaboravili ste zaključati automobil? Ne brinite, i10 će vas obavijestiti slanjem obavijesti na vaš pametni telefon. Nakon unosa PIN-a svoj i10 možete zaključati ili otključati pomoću gumba u Bluelink aplikaciji.

Pošaljite destinaciju automobilu

Ukoliko je vaš i10 opremljen navigacijom, uz Bluelink aplikaciju možete potražiti odredište čak i kada niste u automobilu. Bluelink se sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu koja je spremna kada i vi. Jednostavno uđite u automobil i pritisnite „go“.

[/fusion_text][/fusion_text]

[/fusion_text]
[/fusion_text]
[/fusion_text] [/fusion_text]

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Nema problema. Otvorite Bluelink aplikaciju kako biste vidjeli trenutnu lokaciju vašeg automobila – bilogdje u svijetu.

Obavijest o alarmu

Bluelink uvijek pazi na vaš automobil. Ako netko pokuša provaliti u vaš i10 – brava je oštećena i vrata su otvorena – Bluelink aplikacija će vam poslati obavijest na vaš pametni telefon.

Dijagnostika na zahtjev na vaš telefon

Kako biste bili potpuno mirni, možete pokrenuti cjelovitu dijagnostičku provjeru svog i10 pomoću Bluelink aplikacije na svom pametnom telefonu. Izvještaj o vozilu prikazuje podatke kao što su: tlak u gumama, indikator kvara, zračni jastuk, kočioni sustav i još mnogo toga.

Status vozila

Trebate benzin? Samo provjerite aplikaciju. Uživajte u daljinskom pristupu statusu vašeg automobila u bilo kojem trenutku, prikazuju se informacije poput dometa do praznog spremnika, otvorenih/zatvorenih ili zaključanih/otključanih vrata i otvorenog/zatvorenog prtljažnika.

Projekcijski zaslon (HUD)

Novi projekcijski zaslon ima odličnu vidljivost koja je vodeća u klasi, te unapređuje sigurnost time što projicira važne informacije poput brzine, navigacijskih komandi i upozorenja točno u razini vaših očiju.

8” zaslon osjetljiv na dodir

Zaslon veličine 8” osjetljiv na dodir objedinjuje 3D navigaciju, medijske funkcije i funkciju povezivanja s pametnim telefonom. Dolazi uz besplatnu 5-godišnju pretplatu na LIVE usluge, s informacijama u stvarnom vremenu o cijenama goriva, dostupnom parkiranju, kontroli brzine*, točkama interesa (POI) i još mnogo toga.

Digitalni informativni zaslon

LCD zaslon putnog računala u boji, veličine 4.2″, optimalno postavljen i dobre čitljivosti, pokazuje važne informacije za vozača kao što su temperatura, preostali domet i potrošnja goriva.

You rock it.

Ostanite online u gradu ili budite izvan mreže, krenite izvan ceste i odvrnite glazbu na najjače. Vrhunski zvučni sustav KRELL pruža izvrsne performanse zvuka tako da možete „rokati“ sa stilom. I bez obzira na to što vas pokreće, potpuno nova Hyundai KONA pruža besprijekorno povezivanje koje očekujete: Poput 8“ zaslona osjetljivog na dodir koji sve čini lako dostupnim pomoću Apple CarPlay™ i Android Auto™.

Brže dođite na odredište uz usluge u stvarnom vremenu

KONA dolazi sa svime što vam je potrebno da vožnja bude manje stresna – i da vas brže dovede na odredište. Besplatna pretplata na Hyundai LIVE usluge omogućava vam pristup informacijama u stvarnom vremenu o cijenama goriva i lokacijama crpki, prometnim informacijama, vremenskim prilikama i točkama interesa (POI), kao i parkiranju na ulici i izvan nje i Hyundai zastupnicima – pa čak i upozorenjima o kamerama koje bilježe brzinu (gdje je to dopušteno zakonom).

Slide Informacije o cijenama goriva uživo. Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokacijama crpki, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Hyundai zastupnici Jednostavno pristupite podacima uživo za obližnje Hyundai zastupnike. Savršeno ako vam treba pomoć servisa kad ste na putu. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Hyundai koristi podatke o prometu u stvarnom vremenu kako bi vam pružio najbolje rute prema prevladavajućim uvjetima. Na taj način možete brže doći tamo gdje idete – uz precizne procjene vremena dolaska. Slide POI uživo Tražite nešto posebno? Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto. Slide Vremenska prognoza Uvijek je dobro na početku putovanja znati kakve vas vremenske prilike očekuju.Vremenska služba uživo pruža informacije na zemljovidu o vremenu za velike europske gradove. Ovo vam omogućuje praćenje najnovijih vremenskih informacija o vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Uz Hyundai SmartSense, naše najsuvremenije napredne sustave pomoći vozaču, KONA je vodeća u segmentu najnovijih sigurnosnih tehnologija koje su osmišljene da vam pruže veću sigurnost i pouzdanost u vožnji. Od automatskog kočenja za izbjegavanje sudara do detekcije vozila u mrtvom kutu, KONA vas može upozoriti na potencijalne opasnosti oko vas za vrijeme vožnje.

Slide Pametni tempomat (SCC) SCC povećava sigurnost i smanjuje stres održavanjem postavljene udaljenosti do vozila ispred vas, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljenih ograničenja i prometnih uvjeta. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) s detekcijom pješaka Sustav FCA koristi prednju kameru i radarski senzor za nadzor prometa ispred vozila. Ako uoči mogućnost sudara s vozilom ispred ili pješakom, upozorit će vozača i po potrebi automatski usporiti ili zaustaviti vozilo. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Sustav LKA koristi prednju kameru za praćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog prelaska prometnog traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak. Slide Upozorenje na mrtvi kut (BCW) s Pomoći pri promjeni prometnog traka (LCA) Pomoću dva radarska senzora, sustav vas vizualno upozorava na promet u mrtvom kutu (BCW). Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav LCA će se oglasiti i zvučnim signalom upozorenja. Slide Upozorenje na stražnji bočni sudar (RCCW) Kad izlazite unatrag iz nepreglednog ili uskog parkirnog prostora, ovaj sustav smanjuje rizik od sudara. Pomoću dva radarska senzora smještena straga, upozorava vas na vozila koja vam se približavaju sa strane.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Ova funkcija povećava sigurnost i komfor do posve nove razine, jer kontinuirano prati i analizira obrasce ponašanja vozača. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača i predlaže mu stanku.

Pomoć za duga svjetla (HBA)

Noću, sustav HBA otkriva vozila koja vam dolaze u susret te vozila ispred vašega i po potrebi prebacuje na kratka svjetla, smanjujući efekt zasljepljivanja drugih vozača. Ako nisu otkrivena druga vozila, sustav automatski ponovno aktivira duga svjetla i time povećava vidno polje vozača.

Pomoć za kratka svjetla (LBA-S)

Vidite više i vozite sigurnije. Sustav pomoći za kratka svjetla osvjetljava prednje bočno područje pri ulasku u zavoj, poboljšavajući vidljivost noću.

Svi modeli