Kona Electric

Električno vozilo bez kompromisa

Potpuno nova KONA Electric dolazi s izvanrednim električnim performansama:
velikodušni domet vožnje do 484 km** omogućava vam dolazak na odredište – a brzo punjenje vraća bateriju na 80%-tno stanje u samo 54 minute.

Performanse

Snaga, zabava i učinkovitost

Nitko nikada nije rekao da električna mobilnost mora biti dosadna. Ovaj sportski SUV ubrzava s 0 na 100 km/h
u samo 7,6 sekundi u verziji od 64 kWh. I dolazi na odredište s jednim punjenjem:
svoj preferirani domet definirate izborom između dvije verzije baterije, s dometom od 289 km ili 484 km.**

*Slike se odnose na verziju baterije od 64 kWh. Sve su slike u skladu s WLTP ciklusom (Svjetski usklađen postupak testiranja lakih vozila) za mjerenje potrošnje goriva, energije, dometa i emisija u osobnim vozilima u Europi. On je dizajniran kako bi brojke bile što sličnije stvarnom ponašanju u vožnji. Prema NEDC ciklusu (Novi europski ciklus vožnje) domet je 546 km. NEDC ciklus je aktualna metoda testiranja, kojega je zamijenio WLTP ciklus.
**Do statusa napunjenosti do 80 %, ako se puni na stanici za punjenje od 100 kW istosmjerne struje.

Tehnologija električne vožnje

Pažljivo usklađene komponente električnog pogona dizajnirane su tako da pružaju izvrsne vozne karakteristike i praktično svakodnevni domet vožnje. Potpuno nova platforma KONE omogućava integraciju baterijskog sklopa tako da štedi prostor.

Litij-ionska polimerna baterija

Litij-ionska polimerna baterija u KONI Electric ima nižu memorijsku osjetljivost i izvrsnu učinkovitost punjenja u usporedbi s konvencionalnim baterijama.

Električni motor

Birajte između dvije verzije baterije: verziju 39,2 kWh s dometom vožnje do 289 km ili verziju od 64 kWh koja će omogućiti vožnju do 484 km**.

Pametna tehnologija za inteligentnu vožnju

Povećajte svoj domet tijekom vožnje s regenerativnim kočionim sustavima modela KONA Electric koji vam omogućuju
punjenje baterije pomoću elektromotora za usporavanje automobila.

Slide Prilagodivo regenerativno kočenje Kočenje je optimizirano kako bi se što je više moguće iskoristio sustav regenerativnog kočenja što modelu KONA Electric pomaže u održavanju dobre razine napunjenosti. Vozač jednostavno može prilagoditi razinu regenerativnog kočenja ručicama iza upravljača. Slide Razina regenerativnog kočenja 0 Regenerativno kočenje ne radi i baterija se ne puni. Slide Razina regenerativnog kočenja 1 Automobil malo usporava koristeći elektromotor, a jačina punjenja je najniža. Slide Razina regenerativnog kočenja 2 Automobil usporava brže od razine 1, a jačina punjenja je jača od razine 1. Slide Razina regenerativnog kočenja 3 Automobil usporava brže od razine 2, a jačina punjenja je jača od razine 2.

Slide 1-Rad s ručicom za regenerativno kočenje Moguće je i aktivno kočenje automobila pomoću ručice smještene na kolu upravljača . Jednostavno povucite lijevu ručicu i zadržite. Na ovaj način možete usporiti automobil do potpunog zaustavljanja bez pritiska na konvencionalnu papučicu kočnice. Slide 2-Držanje Povucite lijevu ručicu i držite da biste aktivirali regenerativno kočenje maksimalne snage. Automobil je moguće zaustaviti na ovaj način – bez korištenja konvencionalne papučice kočnice. Snaga punjenja je najjača u ovom načinu rada.

Pametno regenerativno kočenje

Sustav pametnog regenerativnog kočenja koristi radarski senzor za automatsku kontrolu razine regenerativnog kočenja za reakciju na promet ispred vozila. K tome otkriva i vozi li KONA Electric uzbrdo ili nizbrdo te se prilagođava u skladu s tim.

Punjenje

Napunite bateriju preko noći ili nadopunjavajte po putu

Ovisno o vašoj mrežnoj vezi kod kuće ili vrsti stanice za brzo punjenje kojoj imate pristup,
potpuno nova KONA Electric nudi razne mogućnosti i vrste utičnica za punjenje.

Slide Programirano punjenje Potpuno novi napredni sustav upravljanja baterijom daje vam potpunu kontrolu nad vremenom i načinom punjenja. Odaberite vrijeme koje najbolje odgovara vašem rasporedu i proračunu, s jasnim pregledom preostalog vremena punjenja. Slide Rezervacija vremena punjenja Uštedite novac u nekoliko koraka. Upotrijebite funkciju Rezervacija vremena punjenja za programiranje pokretanja i zaustavljanja punjenja kako biste iskoristili najniže cijene električne energije i probudili se s potpuno napunjenom baterijom. Slide Ograničenje punjenja Postavite ograničenje punjenja – na primjer 50% – da biste iskoristili stanicu za brzo punjenje u gradu za vožnju do kuće – a zatim potpuno napunite bateriju kod kuće dok spavate kako biste iskoristili najniže cijene električne energije.

Normalno punjenje

Punjenjem kod kuće korištenjem kućne zidne kutije / AC mreže za punjenje potrebno je 9 sati 35 minuta da biste potpuno napunili bateriju dugog dometa i 6 sati 10 minuta za bateriju kraćeg dometa. Također se možete spojiti na uobičajenu utičnicu za kućanstvo pomoću ICCB kabela (unutar kablovske upravljačke kutije) za vrijeme punjenja 19, odnosno 31* sat.

Brzo punjenje

Kada koristite stanicu za brzo punjenje s istosmjernom strujom od 100 kW, litij-ionskoj polimernoj bateriji treba samo 54 minute do 80%-tne napunjenosti za obje dostupne verzije pogonskog sklopa. Ako se spojite na 50 kW stanicu, vrijeme punjenja za 39 kWh bateriju je 57 minuta i 75 minuta za verziju od 64 kWh.

Pronađite stanicu za punjenje i parkirno mjesto!

KONA Electric dolazi sa svime što vam je potrebno da dobijete najbolje od električne vožnje. Besplatna pretplata na LIVE usluge omogućuje pristup u stvarnom vremenu informacijama o EV stanicama za punjenje, parkiranju na ulici i izvan nje i Hyundai zastupnicima. Nadalje, nudi vam i prometne informacije u stvarnom vremenu, kao i upozorenja o kamerama koje bilježe brzinu (gdje je to dopušteno zakonom), pretraživanje točaka interesa (POI) i informacije o vremenskim prilikama.

Slide Stanice za punjenje Ne brinite da će vam se isprazniti baterija: KONA Electric prikazuje podatke o stanici za punjenje u stvarnom vremenu, poput lokacije, vrstama priključaka i dostupnosti. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Brže pronađite mjesto za parkiranje: Značajke informacija o parkiranju pomažu vam u pronalaženju i usporedbi opcija parkiranja u garažama i na parkiralištima, kao i na parkirnim mjestima na ulici. Slide Hyundai zastupnici Jednostavno pristupite podacima uživo za obližnje Hyundai zastupnike. Savršeno ako vam treba pomoć servisa kad ste na putu. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Električno vozilo koje ne kompromitira prostor, potpuno nova KONA Electric dolazi s velikodušnim kapacitetom prtljažnika od 332 litre. Nizak prtljažnik sa širokim otvorom čine utovar brzim i jednostavnim. Slide POI uživo Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto. Slide Vrijeme Vremenska služba uživo pruža informacije na zemljovidu o vremenu za velike europske gradove. Ovo vam omogućuje praćenje najnovijih vremenskih informacija o vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima.

Kako napuniti svoju novu KONU Electric

Bilo da ste kod kuće ili na putu: jednostavno napunite. Iskoristite uključeni kabel za punjenje kod kuće.

Kabel za punjenje kod kuće

Priložen kabel kontrolne kutije se uključuje u normalnu zidnu utičnicu. Vrijeme punjenja: 19h za 39 kWh bateriju / 31h za 64 kWh *

Kućna stanica za punjenje

Ako odlučite imati zidno mjesto za punjenje kod kuće, vrijeme punjenja @ 7,2 kW smanjuje se na 6:10h za 39 kWh bateriju / 9:35h za 64kWh)*

Kabel za punjenje za AC stanice za punjenje

Kabel za punjenje povezuje KONU Electric s javnim AC mjestima za punjenje. Ovaj se kabel može koristiti i za spajanje na kućne zidne kutije.

Brzo punjenje

Za najbrže moguće punjenje, potpuno nova KONA Electric može se puniti na stanicama s brzim punjačem sa istosmjernom strujom (DC).

Udobnost

Praktična i svestrana

Potpuno nova KONA Electric dizajnirana je za maksimalnu praktičnost: Idite na izlet i iskoristite velikodušni
kapacitet prtljažnika od 332 litre. Krenite na put bez gubitka kontakta koristeći se inovativnim značajkama povezivanja
i uživajte u vrhunskim zvukovima uz uključeni vrhunski zvučni sustav.

Slide Projekcijski zaslon (HUD) Brže pronađite mjesto za parkiranje: Značajke informacija o parkiranju pomažu vam u pronalaženju i usporedbi opcija parkiranja u garažama i na parkiralištima, kao i na parkirnim mjestima na ulici. Slide 7” audio zaslon Zaslon audio sustava sa 7” LCD zaslonom osjetljivim na dodir u boji dolazi s integriranom kamerom za vožnju unatrag s dinamičnim smjernicama i mogućnošću povezivanja putem Bluetootha. Slide 8” navigacijski sustav Potpuno nova KONA Electric osigurava besprijekorno povezivanje koje očekujete i inovativne tehnologije koje vam olakšavaju život. 8” zaslon osjetljiv na dodir obuhvaća 3D navigaciju, medijske i značajke povezivanja. Slide Grijana / ventilirana sjedala Lijepo i hladno? Ili toplo i ugodno? Prednja sjedala su dostupna sa sustavom ventilacije i grijanja u 3 koraka za udobnu vožnju u svim vremenskim uvjetima. Slide Dvozonsko upravljanje klimom Podesite pojedinačne postavke temperature za vozača i suvozača – ili isključite zonu suvozača kako biste uštedjeli energiju baterije ako se vozite sami. Slide Grijani upravljač Uživajte u toplim rukama tijekom hladnih dana. Grijani upravljač čini vožnju zimi mnogo ugodnijom. Slide Krovni teret Natovarite se i krenite. Potpuno nova KONA Electric sadrži ogradni krovni nosač koji podržava do 80 kg – tako da možete montirati krovni nosač i ponijeti sa sobom omiljenu opremu. Slide Jamstvo Potpuno nova KONA Electric dolazi s petogodišnjom neograničenom kilometražom. Uz to, litij-ionska polimerna baterija s visokim učinkom zaštićena je jamstvom 8 godina ili 160.000 km, ovisno o tome što se prvo dogodi.

Bežično punjenje

Smještena u središnjoj konzoli, podloga za bežično punjenje (Qi standard) omogućuje jednostavno punjenje kompatibilnih pametnih telefona s aktiviranom značajkom Qi bez upotrebe kabela.

KRELL Premium zvučni sustav

KRELL Premium zvučni sustav donosi odlične performanse zvuka kako biste u omiljenoj glazbi uživali sa stilom. 8 zvučnika i vanjsko pojačalo svima u vozilu pružaju poseban zvučni doživljaj.

Postavke klimatizacije

Neka vas ujutro dočeka toplo vozilo. Kad ste spojeni na vanjski izvor napajanja, možete zakazati vrijeme kada želite da se vaša nova KONA Electric prethodno zagrije na temperaturu po vašem izboru.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

S Hyundai SmarSense, našim najsuvremenijim naprednim sustavima pomoći vozaču,
KONA Electric nudi najnovije aktivne sigurnosne tehnologije – napravljene kako bi ponudile još veću sigurnost i mir.

Slide Pametni tempomat sa Stop & Go (SCC w / S&G). Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost od vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. U “stop & go” prometu održava se zadana udaljenost. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) s detekcijom pješaka Nova Kona sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) koristi prednju kameru za praćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog napuštanja traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak.

Pametno upozorenje za ograničenje brzine (ISLW)

Sustav pomoću prednje kamere i informacija navigacijskog sustava prepoznaje prometne znakove za ograničenje brzine i u stvarnom vremenu prikazuje znakove ograničenja brzine i znakove zabrane preticanja i na zaslonu navigacijskog sustava i na TFT zaslonu.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Ova značajka povećava sigurnost i praktičnost na potpuno novu razinu neprekidnim nadgledanjem i analizom uzoraka vožnje putem unosa podataka, poput kuta upravljanja, zakretnog momenta upravljanja i položaja vozila u prometnom traku. Kad se prepozna obrazac umora ili rastresenosti, DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku.

Pomoć za duga svjetla (HBA)

Kada je u automatskom načinu rada, sustav HBA otkriva vozila koja vam dolaze u susret te vozila ispred vašega i po potrebi prebacuje na kratka svjetla, smanjujući efekt zasljepljivanja drugih vozača. Ako nisu otkrivena druga vozila, sustav automatski ponovno aktivira duga svjetla i time povećava vidno polje vozača.

Pomoć za kratka svjetla (LBA-S)

Vidite više i vozite sigurnije. Sustav pomoći za kratka svjetla osvjetljava prednje bočno područje pri ulasku u zavoj, poboljšavajući vidljivost noću.

Svi modeli