IONIQ Electric

Dobitna električna kombinacija

Posebno opremljen značajkama koje olakšavaju električnu vožnju, novi IONIQ Electric nudi dobitnu kombinaciju prostora, stila i profinjenosti usklađene s najnovijim mogućnostima povezivanja i tehnologije.

Tehnologija

Bluelink® povezane usluge

Upravljajte automobilom pomoću telefona – ili glasa. Bluelink donosi besprijekorno povezivanje izravno u novi IONIQ Electric s mrežnim prepoznavanjem glasa i nizom funkcija kako bi vaša vožnja bila praktičnija i ugodnija. Uživajte u besplatnom pristupu Hyundai LIVE uslugama uz prometne informacije u stvarnom vremenu, parkiranjem na i izvan ulice, uživo informacijama o cijenama goriva i POI informacijama.

Provjera statusa baterije

Dovoljan je jedan pogled. Domet i stanje napunjenosti baterije jasno su prikazani u IONIQ Electric-u i u aplikaciji, kao i vrijeme punjenja kada se uključe u razne vrste punjača.

Programirano punjenje

Za potpunu kontrolu pristupite naprednom sustavu za upravljanje baterijom. Prilagodite vrijeme punjenja kako bi najbolje odgovaralo vašem rasporedu i proračunu. Samo je nekoliko dodira potrebno za uštedu novca. Upotrijebite funkciju Rezervacija vremena punjenja za programiranje pokretanja i zaustavljanja punjenja kako biste iskoristili najniže cijene električne energije.

Daljinsko upravljanje klimom

Vani je previše hladno? Nema problema. IONIQ Electric omogućuje vam zakazivanje vremena u kojemu želite električno zagrijati automobil kada je spojen na vanjski izvor napajanja – kao kod kuće u svojoj garaži. Praktično je i štedi energiju baterije koja će mu kasnije trebati za zagrijavanje automobila na cesti.

Daljinsko pokretanje / zaustavljanje punjenja

Kad se vaš IONIQ Electric priključi na stanicu za punjenje, možete pokrenuti i zaustaviti punjenje pritiskom na tipku na vašem pametnom telefonu putem aplikacije Bluelink. Da biste koristili ovu opciju, automatsko punjenje prvo mora biti fizički omogućeno putem ključa u automobilu.

Odredište pošaljite u automobil

Ako je vaš IONIQ Electric opremljen navigacijom, pomoću Bluelink aplikacije možete tražiti odredišta dok ste izvan svog vozila. Bluelink se zatim sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu tako da bude vozilo bude spremno za kretanje kad i vi budete spremni. Jednostavno uđite i pritisnite ‘go’.

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Samo otvorite Bluelink aplikaciju i karta će vas voditi do tog mjesta.

Brže dođite na odredište uz usluge u stvarnom vremenu

Uživajte u svemu što vam je potrebno da vožnja bude manje stresna – i da vas brže dovede na odredište. Besplatna 5-godišnja pretplata na Hyundai LIVE usluge je dosupna s 10,25” AVN sustavom. Pristupite informacijama u stvarnom vremenu o EV stanicama za punjenje, prometnim informacijama, vremenskim prilikama i točkama interesa (POI), kao i parkiranju na ulici i izvan nje i Hyundai zastupnicima – pa čak i upozorenjima o kamerama koje bilježe brzinu gdje je to dopušteno zakonom.

Slide Stanice za punjenje Ne brinite da će vam se isprazniti baterija: IONIQ Electric prikazuje podatke o stanici za punjenje u stvarnom vremenu, poput lokacije, vrstama priključaka i dostupnosti. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Brže pronađite mjesto za parkiranje: Značajke informacija o parkiranju pomažu vam u pronalaženju i usporedbi opcija parkiranja u garažama i na parkiralištima, kao i na parkirnim mjestima na ulici. Slide Vrijeme Vremenska služba uživo pruža informacije na zemljovidu o vremenu za velike europske gradove. Ovo vam omogućuje praćenje najnovijih vremenskih informacija o vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Električno vozilo koje ne kompromitira prostor, potpuno nova KONA Electric dolazi s velikodušnim kapacitetom prtljažnika od 332 litre. Nizak prtljažnik sa širokim otvorom čine utovar brzim i jednostavnim. Slide POI uživo Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto.

Punjenje

Uživajte u brzom i fleksibilnom punjenju

Kod kuće ili na putu: punjenje baterije IONIQ Electric je jednostavno. Ovisno o vašoj mreži kod kuće ili vrsti stanice za brzo punjenje kojoj imate pristup, IONIQ Electric nudi niz fleksibilnih mogućnosti s raznim kabelskim setovima i utikačima dostupnim za sve vrste punjenja.

Programirano punjenje

Napredni sustav upravljanja baterijom vam daje potpunu kontrolu. Prilagodite vrijeme punjenja kako bi najbolje odgovaralo vašem rasporedu i proračunu. Samo je nekoliko dodira potrebno za uštedu novca. Upotrijebite funkciju Rezervacija vremena punjenja za programiranje pokretanja i zaustavljanja punjenja kako biste iskoristili najniže cijene električne energije i probudili se potpuno napunjenom baterijom.

Brzo punjenje

Trebate punjenje na putu? Bez brige – Hyundai LIVE usluge uputit će vas na EV stanice za punjenje na vašoj ruti. Za najbrže moguće punjenje, IONIQ Electric može se puniti na stanicama s brzim punjačem sa istosmjernom strujom (DC). Vrijeme punjenja @100 kW stanice: 54 minute (80%-tno stanje napunjenosti SOC). Vrijeme punjenja @50 kW (80% stanje napunjenosti (SOC)): 57 minuta* (Vrijeme punjenja može varirati ovisno o regiji)

Normalno punjenje

Punite kod kuće pomoću „Wall Box“ stanice ili na javnoj AC stanici za punjenje. Ovisno o davatelju usluga, javni AC punjači mogu imati niz izlaza. Za kućno punjenje, mnogi vozači električnih vozila odlučuju imati zidno mjesto za punjenje kod kuće za brže punjenje u odnosu na uobičajenu zidnu utičnicu.

Normalno punjenje

Vrijeme punjenja @7,2 kW: 6h 5min * Također se možete spojiti na bilo koju uobičajenu utičnicu za kućanstvo pomoću ICCB kabela (kontrolna kutija s ugrađenim kabelom) za vrijeme punjenja od 35h i 30min*. IONIQ Electric opremljen je ugrađenim punjačem od 7,2 kW, koji pretvara izmjeničnu struju iz kućnih zidnih utičnica u istosmjernu struju koja puni bateriju u vozilu. * Može se razlikovati ovisno o regiji

Performanse

Nikada se više ne zaustavljajte zbog benzina

Sa svojim unaprijeđenim električnim pogonom i snažnijom baterijom novi IONIQ Electric pruža domet od 331 km bez emisjia iz ispušne cijevi *. Elektromotor snage 100 kW sada napaja litij-ionska polimerna baterija snage 38,3 kWh. A zahvaljujući ugrađenom punjaču koji je nadograđen na 7,2 kW, bateriji je potrebno samo oko 54 minute da se na stanici za brzo punjenje napuni do 80%.

Litij-ionska polimerna baterija

Poboljšana 38,3 kWh baterija velike snage ima vrhunske karakteristike punjenja / pražnjenja, maksimizirajući i električnu vožnju i skladištenje energije iz regenerativnog kočenja.

Sustav grijanja baterije

Integrirani sustav grijanja zagrijava visokonaponsku bateriju kako bi se povećale i performanse punjenja i domet vožnje pri niskim temperaturama.

Električni motor

Vrlo snažni električni motor od 100 kW od pokretanja razvija maksimalni okretni moment od 295 Nm za impresivna ubrzanja, posebno pri malim brzinama.

Slide Ručica za regenerativno kočenje Maksimizirajte domet i održavajte zdravo stanje punjenja podešavanjem regenerativnog kočenja pomoću ručice smještene na kolu upravljača. Mogu se odabrati 4 stupnja usporavanja i snage punjenja. Slide Pametno regenerativno kočenje Regenerativno kočenje puni bateriju pomoću elektromotora koji usporava automobil. Pametno regenerativno kočenje koristi senzore radara za automatsko upravljanje kočenjem u prometu, usporavajući vas u skladu s tim. Slide Tri načina vožnje Odaberite između 3 načina vožnje u skladu s vašim raspoloženjem. COMFORT je izvrstan balans između učinkovitosti i snage, ECO način rada povećava energetsku učinkovitost, a SPORT vam daje dodatni okretni moment za bolje ubrzanje.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Najsuvremeniji napredni sustavi pomoći vozaču za veću sigurnost i mir.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Ova značajka povećava sigurnost stalnim nadzorom i analizom uzoraka vožnje. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku.

Pametno upozorenje za ograničenje brzine (ISLW)

Prepoznaje prometne znakove za ograničenje brzine i u stvarnom vremenu prikazuje znakove ograničenja brzine i znakove zabrane preticanja i na zaslonu navigacijskog sustava i na TFT zaslonu.

Pomoć za duga svjetla (HBA)

Sustav otkriva vozila koja vam dolaze u susret te vozila ispred vašega i po potrebi prebacuje na kratka svjetla, smanjujući efekt zasljepljivanja drugih vozača. Ako nisu otkrivena druga vozila, sustav automatski ponovno aktivira duga svjetla i time povećava vidno polje vozača.

Slide Pametni tempomat sa Stop & Go (SCC w / S&G). Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost od vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. U “stop & go” prometu održava se zadana udaljenost. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) s detekcijom pješaka Nova Kona sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Upozorenje na mrtvi kut (BCW) s Pomoći pri promjeni prometnog traka (LCA) Pomoću 2 radarska senzora u donjem dijelu stražnjeg branika sustav vas vizualno upozorava na promet u području mrtvog kuta. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav pomoći pri promjeni prometnog traka oglasit će zvučno i prikazati vizualno upozorenje. Slide Upozorenje za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCW) Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice. Slide Pomoć za praćenje prometnih traka (LFA) Novi IONIQ Electric sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 150 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) koristi prednju kameru za praćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog napuštanja traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak.

Udobnost

Pametan, praktičan i povezan

Uživajte u očekivanom besprijekornom povezivanju i inovativnoj tehnologiji koja olakšava život. Dizajniran kako bi svako putovanje bilo dobro, novi IONIQ Electric nudi širok spektar pametnih funkcija i sustava koji pružaju više udobnosti i praktičnosti za sve putnike.

Slide Bežično punjenje Napunite svoj pametni telefon na jednostavan način. Bežična ladica za punjenje praktično je smještena na središnjoj konzoli i omogućava vam jednostavno punjenje Qi kompatibilnog pametnog telefona bez upotrebe kablova. Slide Grijani upravljač Uživajte u toplim rukama tijekom hladnih dana. Grijani upravljač s dizajnom u obliku slova D i krakovima sa srebrnim naglaskom, ima ergonomsko postavljene kontrole, tako da možete ostati povezani i upravljati sustavima automobila dok sigurno vozite. Slide Električna parkirna kočnica (EFB) Odaberite između 3 načina vožnje u skladu s vašim raspoloženjem. COMFORT je izvrstan balans između učinkovitosti i snage, ECO način rada povećava energetsku učinkovitost, a SPORT vam daje dodatni okretni moment za bolje ubrzanje. Slide Vožnja s pogledom unatrag (DRM). Vidljivost koju nude vanjska zrcala je ponekad ograničena. Uz DRM, kamera pruža jasan videozapis upravo onoga što se događa iza – za sigurnije i ugodnije iskustvo vožnje.

eCall za veću sigurnost i zaštitu

Ecall automatski zove pomoć u slučaju nesreće i aktiviranja zračnih jastuka. Ili pritisnite SOS tipku za hitnu pomoć 24/7, 365 dana u godini.

Pomoćni način rada

Omogućuje upotrebu praktičnih značajki, audio sustava i osobne elektronike na duže vrijeme. Automobil se ne može voziti, ali mogu se koristiti i druge funkcije poput grijanja i klimatizacije.

Eco Plus način rada

Ako ste u situaciji u kojoj je razina napunjenosti baterije vrlo niska, možete se prebaciti na ECO + kako biste smanjili potrošnju energije i produžili domet vožnje.

Svi modeli