i30

Pametno povezivanje i napredna sigurnosna tehnologija

i30 s pet vrata trese tržište osvježavajućim spojem sofisticiranog dizajna,
pametnim povezivanjem i naprednom sigurnosnom tehnologijom.

  • Performanse

  • Sigurnost

  • Udobnost

Performanse

Krenite s užitkom

Svi i30 motori udovoljavaju Euro 6d-TEMP standardima emisije. Novi 1.6-litreni Smartstream dizel smanjuje emisiju CO2
i poboljšava ekonomičnost goriva. Turbopunjeni benzinski motori također pružaju snažne performanse.
Dostupno sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem, oštrijim upravljačem i okretnijim upravljanjem,
što dovodi do snažnog iskustva vožnje.

1.0 T-GDi benzinski motor

1.0 T-GDi je smanjeni turbopunjeni benzinski motor sa 120 KS i 171,1 Nm pri 1500 ~ 4000 o/min. Kombiniran je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Max. snaga: 120,0 KS
Max. okretni moment: 171,1 Nm

1.4 T-GDi benzinski motor

Za dinamičnu vožnju s odličnom reakcijom, novo razvijeni 1.4 T-GDI, razvija snagu od 140 KS i 242 Nm okretnog momenta pri 1500 o/min. Dostupan je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Max. snaga: 140,0 KS
Max. okretni moment: 242,0 Nm

1.4 MPi benzinski motor

Atmosferski benzinski motor razvija 100 KS i 134 Nm okretnog momenta pri 3500 o/min. Dolazi u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Max. snaga: 100,0 KS
Max. okretni moment: 134,0 Nm

1.6 CRDi dizelski motor

Ovaj dizelski motor s turbopunjenjem razvija impresivnu količinu okretnog momenta te je dostupan u tri različite verzije. Najsnažniji razvija 136 KS i dostupan je uz 7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom, onaj srednji od 110 KS i za ekološki osviještene vozače verzija od 95 KS dostupni su sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Max. snaga: 136,0 KS
Max. okretni moment: 300,0 Nm

7-stupanjski mjenač s dvostrukom spojkom (DCT).

Posebno razvijen 7-DCT mjenjač dodatno naglašava dinamiku uz optimalnu potrošnju goriva. Mijenjanje stupnjeva prijenosa izrazito je brzo, glatko i pravi je užitak. Za odabir su dostupna 3 načina vožnje: Normal, Eco i Sport.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Sa svojim opsežnim nizom standardnih sigurnosnih značajki, novi Hyundai i30 nudi svim svojim putnicima veću sigurnost i mir.

Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) Upozorava vas kada otkrije usporavanje ili zaustavljanje vozila na vašoj putanji. Ako se ne zaustavite na vrijeme, automatski će primijeniti kočenje u nuždi kako bi se sudar izbjegao ili umanjili učinci takvih sudara. Slide Upozorenje na opasnost od frontalnog sudara (FCW) FCW koristi prednju kameru kako bi otkrio mogućnost frontalnog sudara i upozorio vozača na opasnost. FCA pokreće kočenje u nuždi kako bi se izbjegao sudar ili umanjili učinci takvih sudara. Slide Pametni tempomat sa Stop & Go (SCC w / S&G). Savršeno za parkirališta. Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku – linija/rub ceste (LKA-L/R) Upozorava vas zvučnim i vizualnim upozorenjima ako vaše vozilo napušta prometni trak bez signalizacije. Ako je potrebno, nježno će primijeniti korektivno upravljanje kako bi navodio vozača natrag u siguran položaj. Slide Upozorenje na mrtvi kut (BCW) Senzori montirani u braniku otkrivaju neposrednu blizinu vozila skrivenih u mrtvom kutu i pokreću svjetlosno upozorenje u zrcalu dotičnih vrata. Zvučni signal se oglašava odmah ako se aktivira pokazivač smjera kad se u mrtvom kutu otkrije vozilo.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku.

Inteligentno upozorenje na ograničenje brzine (ISLW)

Prepoznaje znakove ograničenja brzine na cesti i u stvarnom vremenu prikazuje znakove ograničenja brzine i znakove zabrane preticanja i na zaslonu navigacijskog sustava i na TFT zaslonu.

Udobnost

Krenite s lakoćom

U skladu sa svojom elegantnom unutrašnjošću, potpuno novi Hyundai i30 nudi vrhunske sustave pomoći za vozača koji svako putovanje čine bezbrižnim.

Stražnji i prednji sustav pomoći pri parkiranju

Uživajte u manje gnjavaže i u većoj sigurnosti. Ultrazvučni senzori na branicima daju zvučna i vizualna upozorenja kada se otkriju prepreke.

Električna parkirna kočnica

Vrijeme je za aktiviranje parkirne kočnice? Samo pritisnite tipku. Električna parkirna kočnica lako se koristi, a također i oslobađa prostor između prednjih sjedala.

Navigacijski sustav

Besplatna pretplata na LIVE usluge navigacijskog sustava omogućava vam pristup informacijama u stvarnom vremenu o prometnim informacijama, upozorenjima o kamerama koje bilježe brzinu *, vremenskim prilikama i točkama interesa (POI).

Automatski sustav klimatizacije

Vozač i suvozač mogu pojedinačno podesiti željene temperature. Samo odaberite željenu temperaturu, a sustav će učiniti sve ostalo.

Svi modeli