i20

Vrhunske značajke za nenadmašnu zabavu.

Novi i20 dolazi s vrhunskim značajkama u svim glavnim kategorijama: vrhunska učinkovitost i performanse idu ruku pod ruku s razinom udobnosti koja ovaj automobil istinski ističe u svojoj klasi.

Performanse

Više izbora pogonskog sklopa. Više učinkovitosti.

Odaberite između 4 jedinstvene konfiguracije motora: Na vrhu ponude dostupan je 1,0 T-GDi benzinski motor sa 100 KS ili 120 KS. Može biti opremljen 48-voltnim blagim hibridnim sustavom, bilo kao opcija sa 100 KS ili standardno sa 120 KS. Blagi hibridni sustav pridonosi 3-4% smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2. Dostupan je i 1,2-litreni MPi benzinski motor sa 84 KS.

Učinkovitost se računa

Novi i20 dolazi s četiri nove opcije motora, koje nude najbolju učinkovitost emisije CO2 u klasi – jer nam je očuvanje okoliša jednako važno kao i vama.

Dinamičke performanse

S jednim MPi i tri konfiguracije turbo motora, novi i20 dobro je opremljen kako bi pružio performanse u skladu s DNK sportskog dizajna automobila.

Pomaknite svoja očekivanja

Ovisno o odabiru vašeg motora, novi i20 dolazi s različitim opcijama prijenosa: 6 iMT ili 7DCT (1,0 T 48V), 6 MT ili 7DCT (1,0 T) ili 5-stupanjski ručni (1,2 MPi).

Ovo su približne vrijednosti. Službene vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 ovog modela još nisu utvrđene. Ovaj model još nije dostupan u prodaji.

1,0-litreni T-GDi benzinski motor

Naš trocilindrični Turbo GDI motor od 998 kubika dizajniran je da sportsku osobnost novog i20 povede na put. S do 120 KS i našom novom blagom hibridnom tehnologijom od 48v, ovo tiho napajanje čini automobil jednako zabavnim u vožnji kao što izgleda.

1,2-litreni MPi benzinski motor

S 1197 kubika zapremnine motora i 4 cilindra, naš motor od 84 KS nježna je sila na koju treba računati. Zajedno s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, ova pogonska jedinica nudi i potpunu kontrolu i ugodnu isporuku okretnog momenta.

Novi 48V blagi hibridni pogonski sklop

Uštedite gorivo i smanjite emisije pomoću 48V blagog hibridnog sustava. Sustav podržava motor s izgaranjem dodatnim okretnim momentom tijekom ubrzanja.

Udobni start

Blagi hibridni sustav ima posebne prednosti u gradskom prometu, a MHSG podržava motor s izgaranjem prilikom ponovnog pokretanja nakon zaustavljanja. Ova akcija podržava brže i uglađenije pokretanje motora s dodatnim okretnim momentom, crpeći energiju iz 48V baterije. MHSG pomaže motoru s izgaranjem tijekom pokretanja kompenzirajući okretnim momentom i snagom.

Ubrzanje

Pod ubrzanjem, MHSG podržava motor s izgaranjem kompenzacijskom snagom od 4 do 10 kW, ovisno o stanju napunjenosti baterije i stupnju unosa gasa od vozača. Jednom kada se postigne potrebna brzina, MHSG se prebacuje u neutralni način rada, ne isporučujući nikakvu snagu. Kao rezultat toga, emisija CO2, kao i potrošnja goriva, mogu se smanjiti i do 11 posto. * (* NEDC 2.0)

Stalna vožnja

Pri stalnoj brzini MHSG ili radi u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Oporavak

U aktivnim fazama kočenja ili prekoračenja, rotirajuća radilica pokreće MHSG, koji zatim djeluje kao generator s maksimalnom rekuperacijskom snagom od 10 do 12 kW. Generator pretvara kinetičku energiju kočenja u električnu energiju i vraća je natrag u 48V bateriju. U tim fazama, motor s unutrašnjim izgaranjem ostaje uključen i spojku drži zatvorenom kako bi mogao prenositi snagu s kotača preko mjenjača i motora na MHSG.

Produljeni start-stop

Pri laganom kretanju pri malim brzinama (coasting), funkcija start-stop aktivira se već pri 30 km/h. Pri usporavanju između 30 i 0 km/h i s isključenom spojkom, motor se potpuno isključuje.

Inteligentni ručni mjenjač (iMT)

6-stupanjski iMT dizajniran je za smanjenje emisija i povećanje učinkovitosti potrošnje goriva automatskim uključivanjem načina rada lagane vožnje (coasting) kad god otpustite papučicu gasa.

6-stupanjski ručni mjenjač

Radije sami upravljate spojkom i stupnjevima brzina? Odaberite konfiguraciju motora s ručnim mjenjačem za preciznu vožnju s glatkim promjenama brzina.

7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom

Uživajte u vrhunskim performansama i onoliko kontrole koliko želite s 7DCT opcijom dostupnom s 1,0-litrenim turbo motorom. Ova opcija vam pruža dinamično iskustvo vožnje, kao i vrhunsku učinkovitost potrošnje goriva. Sustav dvostruke spojke omogućuje munjevite promjene brzina, bez obzira koristite li prikladni automatski način rada ili se odlučite za ručno prebacivanje stupnjeva prijenosa.

Lagana vožnja (coasting)

Način rada dostupan u konfiguracijama motora s iMT-om i MHSG-om. Novi i20 automatski ulazi u ovaj način rada pri otpuštanju papučice gasa, štedeći gorivo.

Sustav regeneracije energije (ERS)

Idle Stop & Go (ISG), sustav upravljanja alternatora (AMS) i gume s malim otporom pri kotrljanju nadopunjeni su našim sustavom regeneracije energije (ERS): dok se vozilo kreće u stupnju prijenosa bez dodavanja gasa, učinak kočenja motorom stvara kinetičku energiju koja se pretvara u električnu i pohranjuje u akumulatoru. To smanjuje kako potrošnju goriva tako i emisiju ispušnih plinova.

Udobnost

Više mjesta. Vrhunski zvučni sustav. Potpuna bežična povezanost.

Veći i bolji – potpuno novi i20 dolazi s više svega: Više udobnosti zahvaljujući bežičnom zrcaljenju zaslona telefona na 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir i bežičnom punjenju pametnog telefona za sve opcije zaslona osjetljivog na dodir. Više prtljažnog prostora znači da možete spakirati više stvari koje želite. A Bose zvučni sustav s osam zvučnika čini putovanje zabavnijim kada samo želite pojačati i zapjevati.

Više prtljažnog prostora

S kapacitetom od 351 litre, 25 litara više od svog prethodnika, novi i20 nudi više prostora za vas i vašu obitelj u kojem možete spakirati stvari za svoje avanture.

Pohrana poklopca prtljažnika

Trebate mjesta za veliki teret? Prikladno spremite poklopac prtljažnika iza stražnje klupe kako biste optimalno iskoristili kapacitet prtljažnika.

Vrhunski Bose® zvučni sustav

Uživajte u nevjerojatnom audio iskustvu uz vrhunski Bose® zvučni sustav. S osam zvučnika, uključujući subwoofer, dizajniran je da ide u korak sa sportskim stilom automobila, pružajući zvučno iskustvo koje je jednako dinamično kao i vožnja novim i20.

Bežično punjenje

Uživajte u bežičnom povezivanju svog mobilnog telefona – bežično punjenje svih zaslona osjetljivih na dodir i bežično zrcaljenje na 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

USB priključci

Spajanje i punjenje prijenosnih USB uređaja nikad nije bilo lakše s priključcima na prednjoj i stražnjoj strani automobila – samo uključite i reproducirajte.

Povezivanje

Značajke povezivanja najbolje u klasi

Uživajte u vrhunskoj pametnoj tehnologiji s dvostrukim vizualno kombiniranim velikim zaslonima od 10,25” s funkcionalnošću podijeljenog zaslona. A pomoću Bluelink® povezanih automobilskih usluga možete upravljati automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Donosi besprijekornu povezanost izravno u novi i20 s mrežnim prepoznavanjem glasa i značajkama kako bi vaša vožnja bila praktičnija i ugodniji.

10,25″ središnji zaslon osjetljiv na dodir

Novi i20 pruža vam inovativnu tehnologiju za olakšavanje života. Njegov opcijski zaslon osjetljiv na dodir od 10,25” integrira značajke 3D navigacije, medija i povezivanja.

8″zaslon osjetljiv na dodir s audio zaslonom

Zaslon osjetljiv na dodir od 8″ također ima bežično zrcaljenje pametnih telefona, što vam omogućuje jednostavno povezivanje i zrcaljenje vašeg pametnog telefona putem Apple CarPlay ili Android Auto.

Bluelink® povezane automobilske usluge

Bluelink, Hyundaijev sustav povezanih automobila, koristi ugrađenu telematiku kako bi pružio vrhunske Hyundaijeve usluge uživo, poput prometa uživo ili parkiranja na ulici ili izvan nje. Pomoću Bluelink aplikacije svoj i20 možete zaključati i otključati na daljinu ili pronaći svoj automobil kada se ne sjećate gdje je točno parkiran. Aplikacija će vam također poslati alarm ako netko pokuša provaliti. A ako želite znati je li tlak u gumama u redu, i to će vam reći.

Daljinsko otključavanje i zaključavanje vrata

Zaboravili ste zaključati automobil? Ne brinite, i10 će vas obavijestiti slanjem obavijesti na vaš pametni telefon. Nakon unosa PIN-a svoj i10 možete zaključati ili otključati pomoću gumba u Bluelink aplikaciji.

Pošaljite destinaciju automobilu

Ukoliko je vaš i10 opremljen navigacijom, uz Bluelink aplikaciju možete potražiti odredište čak i kada niste u automobilu. Bluelink se sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu koja je spremna kada i vi. Jednostavno uđite u automobil i pritisnite „go“.

[/fusion_text][/fusion_text]

[/fusion_text]
[/fusion_text]
[/fusion_text] [/fusion_text]

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Nema problema. Otvorite Bluelink aplikaciju kako biste vidjeli trenutnu lokaciju vašeg automobila – bilogdje u svijetu.

Obavijest o alarmu

Bluelink uvijek pazi na vaš automobil. Ako netko pokuša provaliti u vaš i10 – brava je oštećena i vrata su otvorena – Bluelink aplikacija će vam poslati obavijest na vaš pametni telefon.

Dijagnostika na zahtjev na vaš telefon

Kako biste bili potpuno mirni, možete pokrenuti cjelovitu dijagnostičku provjeru svog i10 pomoću Bluelink aplikacije na svom pametnom telefonu. Izvještaj o vozilu prikazuje podatke kao što su: tlak u gumama, indikator kvara, zračni jastuk, kočioni sustav i još mnogo toga.

Status vozila

Trebate benzin? Samo provjerite aplikaciju. Uživajte u daljinskom pristupu statusu vašeg automobila u bilo kojem trenutku, prikazuju se informacije poput dometa do praznog spremnika, otvorenih/zatvorenih ili zaključanih/otključanih vrata i otvorenog/zatvorenog prtljažnika.

Povezano usmjeravanje

Povezano usmjeravanje znači da rutu više ne izračunava procesor unutar navigacijskog uređaja, već moćan poslužitelj unutar Hyundaijevog oblaka.

Last Mile vođenje

Možda ćete morati parkirati prije nego što stignete do stvarnog odredišta. Ako ste na udaljenosti od 200 m – 2 km, navigaciju iz automobila možete predati aplikaciji Bluelink. Uz proširenu stvarnost, telefon će vas voditi točno kamo želite ići.

Slide Informacije o cijenama goriva uživo Noću, sustav HBA otkriva vozila koja vam dolaze u susret te vozila ispred vašega i po potrebi prebacuje na kratka svjetla, smanjujući efekt zasljepljivanja drugih vozača. Ako nisu otkrivena druga vozila, sustav automatski ponovno aktivira duga svjetla i time povećava vidno polje vozača. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Ova značajka povećava sigurnost stalnim nadzorom i analizom uzoraka vožnje. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku. Slide Vremenska prognoza Želite znati kakvo vrijeme vas očekuje? Vremenska služba uživo pruža najnovije vremenske informacije u vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu U slučaju kočenja u nuždi vozilo automatski uključuje signalne pokazivače smjera kako bi se upozorilo vozače koji voze iza vas i kako bi se smanjila mogućnost sudara straga. Slide Prometne informacije Sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) nadzire tlak zraka u sve četiri gume i upozorava vas kad je tlak prenizak. Slide POI uživo Novi i20 opremljen je sa šest zračnih jastuka kako bi vozač i putnici bili sigurni u slučaju sudara iz bilo kojeg smjera. Sustav se sastoji od: zračnog jastuka za vozača i suvozača, prednjih bočnih zračnih jastuka te prednjih i stražnjih zračnih zavjesa.

Upravljanje vozilom s prepoznavanjem glasa

Aktivirajte VRVC (Voice Recognition Vehicle Control) pritiskom na gumb i svojim glasom upravljajte klima uređajem, temperaturom, grijačima sjedala i raznim funkcijama automobila.

eCall

Vaša je sigurnost naš glavni prioritet. Uz eCall, novi i20 automatski zove spasilačke službe i pruža im lokaciju automobila u slučaju ozbiljne nesreće.

Sigurnost

Najopsežniji sigurnosni paket

Uz Hyundai SmartSense, naše vrhunske napredne sustave za pomoć vozaču, novi i20 nudi najopsežnije pakete aktivne sigurnosne tehnologije u svojoj klasi – stvorene kako bi vam pružili više sigurnosti i mira. Ne bi se očekivalo da će se mnoge dostupne značajke naći u automobilima ovog segmenta.

Slide Pomoć za praćenje prometnih traka (LFA). Po prvi put, novi i20 sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA) Korištenjem radarskih senzora u donjem dijelu stražnjeg branika i prednje kamere, sustav vas upozorava na promet u području mrtvog kuta. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav će se oglasiti zvučnim upozorenjem i zakočiti kako bi se spriječio sudar. Slide Pomoć za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCA) Savršeno za parkirališta. Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) Snimanjem ceste ispred vozila pomoću radara i kamere, sustav FCA automatski koči ako otkrije naglo kočenje vozila ispred vašega ili pješake i bicikle na cesti.
Svi modeli