i30

Spremni za komfornu učinkovitost.

Postavljajući nove standarde u svojoj klasi, novi Hyundai i30 opremljen je najnovijom pametnom tehnologijom, uključujući visoko učinkovite pogonske sklopove s 48V blagim hibridnim opcijama, prvoklasne značajke sigurnosti i sustave pomoći vozaču te vrhunsku povezivost.

Performanse

Učinkovitost i napredak: linija pogonskih sklopova.

Novi i30 nudi neviđenu raznolikost što se tiče opcija pogonskih sklopova. Elektrificirane 48V blage hibridne opcije smanjuju emisiju CO2 povećavajući učinkovitost u potrošnji goriva. Inteligentni ručni mjenjač dodatno smanjuje potrošnju goriva. Ako više volite automatski, na raspolaganju su 48V blage hibridne opcije sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

1,5 DPi benzinski motor

Novi i30 predstavlja novorazvijeni 1,5-litreni motor s dvostrukim ubrizgavanjem goriva (DPi) i 110 KS koji dolazi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Maksimalna snaga: 110 KS, maksimalni okretni moment: 144,2 Nm

[/fusion_text]

1.0 T-GDi benzinski motor.

1,0-litreni T-GDi motor dolazi sa 120 KS i 6-stupanjskim ručnim ili opcijskim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT). Dostupna je i 48V blago hibridna verzija od  zbog veće uštede goriva. Po prvi put je kao opcija u ponudi i 6-stupanjski inteligentni ručni mjenjač (iMT). Maksimalna snaga: 120 KS, maksimalni okretni moment: 172 Nm

1.6 CRDi dizelski motor.

Dizelski odabir je 1,6-litreni CRDi motor sa 115 ili 136 KS. Motor od 115 KS isporučuje se sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT). Motor od 136 KS sada dolazi s 48V blagim hibridnim sustavom. Dostupan je sa 6-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT) ili 7-stupanjskim DCT mjenjačem.Maksimalna snaga: 136 KS, maksimalni okretni moment: 320 Nm (s DCT-om)

Nove mogućnosti prijenosa za vaš stil vožnje.

Hyundai i30 dostupan je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT) ili novorazvijenim inteligentnim ručnim mjenjačem sa šest brzina (iMT). IMT podržava smanjenje potrošnje goriva u automobilu s 48V blagim hibridnim sustavom.

iMT

Za veću učinkovitost u potrošnji goriva, iMT razdvaja motor od mjenjača nakon otpuštanja papučice gasa. Vozilo prelazi u kotrljajući režim rada.*

7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom (DCT).

7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom kombinira učinkovitost goriva i zabavu vožnje ručnog mjenjača s praktičnošću automatika.

Blagi 48V hibridni sustav.

Blagi 48V hibridni sustav pogonskog sklopa podržava motor s unutarnjim izgaranjem, dodajući električnu snagu tijekom različitih faza vožnje. Saznajte više o ovom inovativnom sustavu za uštedu goriva.

Komforan start

Blagi hibridni sustav posebno je koristan u gradskom prometu, sa starterskim generatorom za blage hibride (MHSG) koji podržava motor s unutarnjim izgaranjem pri ponovnom pokretanju nakon zaustavljanja prometa. Podržava brže i uglađenije pokretanje motora s dodatnim okretnim momentom, crpeći energiju iz 48V baterije.

Ubrzanje

Pri ubrzanju, starterski generator podržava motor s 4 do 10 kW snage, ovisno o napunjenosti sustava baterija i pritisku na papučicu gasa. Jednom kada se postigne potrebna brzina, sustav se prebacuje u neutralni način rada, ne isporučujući nikakvu snagu. Kao rezultat, mogu se smanjiti emisije CO2 i potrošnja goriva.

Punjenje tijekom vožnje

Pri ujednačenoj brzini, sustav ili radi u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Punjenje tijekom vožnje

Pri ujednačenoj brzini, sustav ili radi u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Produženi start-stop

Pri kotrljanju pri malim brzinama, funkcija start-stop aktivira se pri 30 km/h. Pri usporavanju između 30 i 0 km/h i s otpuštenom spojkom, motor se potpuno isključuje.

Povezivost

Povezivanje vašeg telefona, automobila i vas.

Uz mnoštvo pametnih tehnologija poput novog ekrana osjetljivog na dodir i pet godina besplatnih Bluelink® Connected Car usluga, novi i30 omogućuje vam lako povezivanje na svakom putovanju. Bluelink pruža besprijekornu interakciju s online prepoznavanjem glasa i aplikacijom za pametne telefone za kontrolu vašeg automobila. Hyundaijeve usluge LIVE pružaju vam pristup prometu u stvarnom vremenu, parkiranju, vremenskoj prognozi i POI informacijama.

Apple CarPlay ™ i Android Auto ™

Novi i30 kompatibilan je s Apple CarPlay ™ i Android Auto ™, tako da možete priključiti pametni telefon i zrcaliti svoje omiljene aplikacije na velikom zaslonu osjetljivom na dodir.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Upravljajte automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Bluelink® povezane automobilske usluge donose besprijekornu povezanost izravno u novi i30 s online prepoznavanjem glasa i nizom značajki kako bi vaša vožnja bila ugodnija. Pored značajki kojima možete upravljati pomoću aplikacije Bluelink, u navigacijski sustav uključena je i besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve usluge LIVE.

Slide Informacije o cijenama goriva uživo. Pronađite gorivo brzo i po povoljnoj cijeni – usluga cijena goriva stalno se ažurirana i prikazuje trenutne cijene goriva i informacije o lokaciji – samo dodirnite zaslon da biste odabrali svoj cilj kao odredište. Slide Parking na ulici ili u garaži. Brže pronađite mjesto za parkiranje – i uživajte u učinkovitijem parkiranju bez stresa. Ova značajka pomaže vam pronaći i usporediti mogućnosti parkiranja u stvarnom vremenu u garažama i parkiralištima, kao i na uličnim parkirnim mjestima. Slide Vremenska prognoza. Želite znati kakvo vam vrijeme očekuje? Pomoću usluge vremenske prognoze uživo uvijek možete pratiti najnovije vremenske informacije o vašem trenutnom mjestu, odredištu ili omiljenim gradovima. Slide Upozorenje o kameri za mjerenje brzine. Sveobuhvatna usluga s upozorenjima za fiksne i mobilne kamere za mjerenje brzine.** Tako se možete usredotočiti na sigurnu, samopouzdanu i opuštajuću vožnju. Slide Upozorenje o kameri za mjerenje brzine. Stignite na odredište brže. S Hyundaijevim prometnim informacijama u stvarnom vremenu dobivate najbolje rute u skladu s prevladavajućim uvjetima – kao i najpreciznije procjene vremena dolaska.

Povezano usmjeravanje.

Uživajte u preciznijim predviđanjima prometa, preciznijim vremenima dolaska i pouzdanijim proračunima ruta, koje pruža novi Hyundai Cloud poslužitelj.

Navođenje do krajnjeg odredišta.

Novi i30 kompatibilan je s Apple CarPlay ™ i Android Auto ™, tako da možete priključiti pametni telefon i zrcaliti svoje omiljene aplikacije na velikom zaslonu osjetljivom na dodir.

Aplikacija Bluelink® za pametni telefon.

Pomoću aplikacije Bluelink možete daljinski zaključati i otključati svoj i30 ili pronaći svoj automobil kada se ne sjećate gdje je točno parkiran. Aplikacija će vam također poslati alarm ako netko pokuša provaliti. A ako želite znati je li tlak u gumama u redu, i to će vam reći.

Daljinsko otključavanje i zaključavanje vrata

Zaboravili ste zaključati automobil? Ne brinite, i10 će vas obavijestiti slanjem obavijesti na vaš pametni telefon. Nakon unosa PIN-a svoj i10 možete zaključati ili otključati pomoću gumba u Bluelink aplikaciji.

Pošaljite destinaciju automobilu

Ukoliko je vaš i10 opremljen navigacijom, uz Bluelink aplikaciju možete potražiti odredište čak i kada niste u automobilu. Bluelink se sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu koja je spremna kada i vi. Jednostavno uđite u automobil i pritisnite „go“.

[/fusion_text][/fusion_text]

[/fusion_text]
[/fusion_text]
[/fusion_text] [/fusion_text]

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Nema problema. Otvorite Bluelink aplikaciju kako biste vidjeli trenutnu lokaciju vašeg automobila – bilogdje u svijetu.

Obavijest o alarmu

Bluelink uvijek pazi na vaš automobil. Ako netko pokuša provaliti u vaš i10 – brava je oštećena i vrata su otvorena – Bluelink aplikacija će vam poslati obavijest na vaš pametni telefon.

Dijagnostika na zahtjev na vaš telefon

Kako biste bili potpuno mirni, možete pokrenuti cjelovitu dijagnostičku provjeru svog i10 pomoću Bluelink aplikacije na svom pametnom telefonu. Izvještaj o vozilu prikazuje podatke kao što su: tlak u gumama, indikator kvara, zračni jastuk, kočioni sustav i još mnogo toga.

Status vozila

Trebate benzin? Samo provjerite aplikaciju. Uživajte u daljinskom pristupu statusu vašeg automobila u bilo kojem trenutku, prikazuju se informacije poput dometa do praznog spremnika, otvorenih/zatvorenih ili zaključanih/otključanih vrata i otvorenog/zatvorenog prtljažnika.

Sigurnost

Više pametne tehnologije za još veću sigurnost.

Unaprijeđeni Hyundai SmartSense paket – naši vrhunski napredni sustavi za pomoć vozaču – sada je u potpunosti integriran u novi i30, pružajući sigurnost vama i mir za one koje volite.

Slide Pomoć za praćenje prometnih traka (LFA). Po prvi put, novi i20 sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) Snimanjem ceste ispred vozila pomoću radara i kamere, sustav FCA automatski koči ako otkrije naglo kočenje vozila ispred vašega ili pješake i bicikle na cesti. Slide Pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA) Korištenjem radarskih senzora u donjem dijelu stražnjeg branika i prednje kamere, sustav vas upozorava na promet u području mrtvog kuta. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav će se oglasiti zvučnim upozorenjem i zakočiti kako bi se spriječio sudar. Slide Pomoć za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCA) Savršeno za parkirališta. Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice.

Sustav pomoći za izbjegavanje sudara zbog vozila u mrtvom kutu (BCA).

Korištenjem dva radarska senzora u donjem stražnjem odbojniku, sustav vas upozorava na promet u mrtvom kutu. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, oglasit će se zvučnim upozorenjem i kočiti kako bi se spriječio sudar.

Sustav pomoći za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCA).

Pri vožnji unatrag iz područja sa slabom vidljivošću, sustav ne samo da upozorava vozača ako se vozila približavaju sa strane, već automatski aktivira kočnice.

Pomoć pri zadržavanju prometnog traka (LKA).

U slučaju nenamjernog napuštanja prometnog traka, sustav Lane Keeping Assist (LKA) upozorava vozača i može primijeniti korektivne pomake upravljača kako bi automobil vratio u prometni trak.

Udobnost

Udobnost

Odlazak na mjesta može biti lagan i opuštajući uz Hyundai i30 vrhunsku liniju praktičnih značajki koje telefon drže napunjenim, parkiranje čine jednostavnim, a vožnju ugodnom

Bežično punjenje.

Prostor za bežično punjenje prikladno je smješten na središnjoj konzoli i omogućuje vam jednostavno punjenje kompatibilnog pametnog telefona s omogućenom Qi tehnologijom bez upotrebe kabela.

Pomoć pri parkiranju.

Ultrazvučni senzori na prednjem i stražnjem odbojniku daju zvučna i vizualna upozorenja kada se otkriju prepreke.

Kamera za vožnju unatrag.

Kamera za stražnji pogled aktivira se kad se odabere hod unatrag, tako da na zaslonu možete vidjeti kamo idete.

Automatska klimatizacija.

I vozač i suvozač mogu pojedinačno podesiti željene temperature. Samo odaberite željenu temperaturu, a sustav će učiniti sve ostalo.

Navigacijski sustav.

Besplatna pretplata na navigacijski sustav LIVE Services pruža informacije o prometu uživo, upozorenja na kamere koje mjere brzinu**, podatke o vremenu i točke interesa (POI).

Svi modeli