Kona

Ažurirana vrhunskom tehnologijom i praktičnošću.

Od najnovijeg intuitivnog povezivanja do sveobuhvatnog raspona prvoklasnih sigurnosnih značajki i novih učinkovitih pogonskih sklopova s hibridnim opcijama, nova Kona opremljena je obiljem pametne tehnologije koja podržava vaš aktivan životni stil.

Sigurnost

Vrhunska sigurnost i napredni sustavi za pomoć vozaču.

Budući da ništa nije važnije od sigurnosti vaših najmilijih, novu smo Konu nadogradili. Uz Hyundai SmartSense, naše vrhunske napredne sustave za pomoć vozaču, nova je Kona ažurirana najnovijim značajkama sigurnosti i pomoći u vožnji za dodatni mir.

Slide Pomoć za praćenje prometnih traka (LFA) Nova Kona sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA) FCA je napredna značajka aktivne sigurnosti koja upozorava vozače na izvanredne situacije i po potrebi automatski koči. Sustav je aktivan pri brzinama od 8 km/h ili većim i detektira vozila i pješake. Slide Pametni tempomat sa Stop & Go (SCC w / S&G). Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost od vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. U “stop & go” prometu održava se zadana udaljenost.

Pomoć za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCA)

Savršeno za parkirališta. Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice.

Inteligentno upozorenje na ograničenje brzine (ISLW).

Prepoznaje znakove za ograničenje brzine na cesti i prikazuje znakove ograničenja brzine i zabranjenog pretjecanja u stvarnom vremenu na zaslonu navigacijskog sustava i na ploči s instrumentima.

Slide Upozorenje za siguran izlaz. Ova pametna značajka pomaže u izbjegavanju nesreća otkrivanjem vozila koja se približavaju odostraga i prikazivanjem upozorenja na ploči s instrumentima i vanjskom retrovizoru, kao i zvučnim upozorenjem. Slide Upozorenje na putnike u stražnjem dijelu vozila. Nova Kona pamti jesu li stražnja vrata bila otvorena prije nego što ste se krenuli. Kad završite s vožnjom, na ploči s instrumentima se pojavljuje poruka popraćena tonom upozorenja za provjeru stražnjeg sjedala. Slide Upozorenje o odlasku vodećeg vozila (LVDA). Ova pametna značajka za gradsku vožnju upozorava vozača kada vozilo ispred kreće iz stanja mirovanja, na primjer na semaforu ili u gužvi.

Povezivanje

Vrhunac povezane udobnosti.

Nova Kona također je nadograđena svim najnovijim značajkama povezivanja poput Bluelink® povezanih automobilskih usluga, koje vam omogućuju upravljanje automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve usluge LIVE uključena je u navigacijski sustav zaslona 10,25”.

Nova navigacija sa zaslonom na dodir od 10,25”.

Zaslon osjetljiv na dodir od 10,25 inča podržava Apple CarPlay™ i Android Auto™, tako da možete povezati telefon i imati funkcije telefona na velikom zaslonu.

Bežično punjenje.

Prikladno smještena bežična podloga za punjenje omogućuje brzo i jednostavno punjenje kompatibilnih pametnih telefona s omogućenom značajkom Qi.

E-call.

Sustav će automatski pozvati hitnu pomoć ako sudjelujete u prometnoj nezgodi i aktiviraju se zračni jastuci. Možete pritisnuti i SOS gumb za hitnu pomoć, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Krell premium zvučni sustav.

Zvučni sustav KRELL pruža izvrsne performanse. 8 zvučnika i vanjsko pojačalo priuštit će svima u vozilu poseban zvučni doživljaj.

Bluelink® povezane automobilske usluge.

Bluelink® povezane automobilske usluge donose besprijekornu povezanost izravno u novu Konu s internetskim prepoznavanjem glasa i širokim opsegom niza značajki, kako bi vaša vožnja bila praktičnija i ugodnija. Povrh mnogih pametnih značajki kojima možete upravljati pomoću aplikacije Bluelink, besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve usluge LIVE također je uključena u navigacijski sustav.

Prilagođeni korisnički profil.

Spremite sve kako želite. Sada možete spremiti svoje postavke info-zabave, kao što su jezik, Bluetooth i postavke navigacije.

Prošireno prepoznavanje glasa.

Aktivirajte i kontrolirajte značajke poput postavki klima uređaja, infotainment sustava i grijanja bočnih zrcala, kao i grijanje upravljača glasovnom naredbom.

Slide Informacije o cijenama goriva uživo Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokaciji, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Brže pronađite mjesto za parkiranje: Značajke informacija o parkiranju pomažu vam u pronalaženju i usporedbi opcija parkiranja u garažama i na parkiralištima, kao i na parkirnim mjestima na ulici. Slide Vremenska prognoza Zanima vas kakvo vrijeme vas očekuje? Pomoću informacija uživo vam je omogućeno praćenje najnovijih vremenskih informacija u vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide POI uživo Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto.

Aplikacija Bluelink® za pametni telefon.

Kontrolirajte svoj automobil s dlana. Aplikacija Bluelink povezuje vas s automobilom putem pametnog telefona, tako da možete raditi sve, zaključati vrata i provjeriti koliko je goriva u spremniku, ili zagrijati vozilo u hladnim danima … i još puno, puno više. U nastavku pročitajte više.

Daljinsko otključavanje i zaključavanje vrata

Zaboravili ste zaključati automobil? Ne brinite, i10 će vas obavijestiti slanjem obavijesti na vaš pametni telefon. Nakon unosa PIN-a svoj i10 možete zaključati ili otključati pomoću gumba u Bluelink aplikaciji.

Pošaljite destinaciju automobilu

Ukoliko je vaš i10 opremljen navigacijom, uz Bluelink aplikaciju možete potražiti odredište čak i kada niste u automobilu. Bluelink se sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu koja je spremna kada i vi. Jednostavno uđite u automobil i pritisnite „go“.

[/fusion_text][/fusion_text]

[/fusion_text]
[/fusion_text]
[/fusion_text] [/fusion_text]

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Nema problema. Otvorite Bluelink aplikaciju kako biste vidjeli trenutnu lokaciju vašeg automobila – bilogdje u svijetu.

Obavijest o alarmu

Bluelink uvijek pazi na vaš automobil. Ako netko pokuša provaliti u vaš i10 – brava je oštećena i vrata su otvorena – Bluelink aplikacija će vam poslati obavijest na vaš pametni telefon.

Dijagnostika na zahtjev na vaš telefon

Kako biste bili potpuno mirni, možete pokrenuti cjelovitu dijagnostičku provjeru svog i10 pomoću Bluelink aplikacije na svom pametnom telefonu. Izvještaj o vozilu prikazuje podatke kao što su: tlak u gumama, indikator kvara, zračni jastuk, kočioni sustav i još mnogo toga.

Status vozila

Trebate benzin? Samo provjerite aplikaciju. Uživajte u daljinskom pristupu statusu vašeg automobila u bilo kojem trenutku, prikazuju se informacije poput dometa do praznog spremnika, otvorenih/zatvorenih ili zaključanih/otključanih vrata i otvorenog/zatvorenog prtljažnika.

Vodič posljednje milje (Last Mile Guidance).

Ako svoju Konu morate parkirati prije nego što stignete do krajnjeg odredišta, navigaciju iz automobila možete predati aplikaciji. Tada će vas telefon uputiti kamo želite ići uz pomoć proširene stvarnosti ili Google Mapsa.

Udobnost

Uživajte u vrhunskim praktičnim značajkama.

A što se tiče udobnosti, u novu Konu ugrađen je širok spektar inovativnih estetskih i tehničkih rješenja kako bi vam pružila najnoviju automobilsku udobnost i funkcionalnost – čak i za putnike na stražnjem sjedalu. To uključuje grijana sjedala u drugome redu i USB priključak u drugome redu.

Grijana i ventilirana sjedala.

Zimi toplo, a ljeti hladno. Sjedala za vozača i suvozača dostupna su s grijanjem i ventilacijom sjedala.

Udobnost stražnjih sjedala.

Putnici u stražnjem dijelu vozila cijenit će grijana sjedala u drugom redu i prikladni stražnji USB kako bi mogli napuniti svoj pametni telefon.

Ambijentalno svjetlo.

Nova tehnologija ambijentalnog osvjetljenja osvjetljava redizajniranu središnju konzolu i prostor za noge, poboljšavajući elegantan karakter interijera.

Električna parkirna kočnica.

Električna parkirna kočnica nalazi se i na središnjoj konzoli. Praktična i laka za upotrebu, također oslobađa prostor u unutrašnjosti.

Monitor sa stražnjim prikazom.

Uživajte u boljoj vidljivosti prilikom parkiranja i vožnje. Pritiskom na gumb, monitor sa stražnjim prikazom na središnjem dodirnom zaslonu pokazuje vam točno što se događa iza vas – čak i tijekom vožnje.

Projekcijski zaslon (Head-up display – HUD).

Uz impresivnu vidljivost, naš projekcijski zaslon projicirajući važne informacije poput brzine, navigacijskih naredbi i upozorenja pravo u vaš vidokrug pomaže vam da budete sigurni.

Ručica mjenjača.

Želite li preuzeti kontrolu? Pomoću ručice mjenjača promjena brzine prijenosa nalazi se na vrh prstiju, kada je nova Kona opremljena 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Performanse

Poboljšani pogonski sklopovi za veću učinkovitost.

Postava pogonskih sklopova za novu Konu doseže nove visine u pogledu performansi i održivosti. Poboljšani 48-voltni blagi hibridni pogonski sklopovi pomažu vam smanjiti emisiju CO2 i sagorjeti manje goriva. Širok spektar poboljšanja ovjesa i upravljanja pruža uglađeniju vožnju i poboljšanu kontrolu na cesti. Upravljanje je također fino podešeno da odgovara novom karakteru ovjesa, a nadograđene gume pružaju bolju učinkovitost goriva i niže emisije štetnih plinova.

1.0 T-GDi benzinski motor.

1,0-litreni T-GDi benzinski motor isporučuje 120 KS i dostupan je sa 6-stupanjskim ručnim ili – po prvi puta – opcijskim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT). Za veću učinkovitost potrošnje goriva dostupna je i 48V blaga hibridna verzija sa 6-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem.
Max. snaga: 120 KS
Max. okretni moment: 200 Nm (7DCT) / 172 Nm (6MT i 6iMT).

1.6 T-GDi benzinski motor.

A ako vas više zanima sportskiji pogonski sklop, poboljšani 1,6-litreni T-GDI benzinski motor donosi 198 KS. Uparen je sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT), a dostupan je u varijantama s pogonom na dva kotača i pogonom na sva četiri kotača.
Max. snaga: 198 KS
Max. okretni moment: 265 Nm.

U 1.6 dizelski motor.

Dizelski pogon opremljen je 1,6-litrenim motorom koji isporučuje 136 KS. Odaberite između 6-stupanjskog inteligentnog ručnog mjenjača ili 7-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom (DCT). Diesel je standardno opremljen 48V blagim hibridnim sustavom. Pogon na sva četiri kotača je opcija kod 7DCT mjenjača.
Max. snaga: 136 KS
Max. okretni moment: 320 Nm (s DCT).

Poboljšanja u vožnji i rukovanju.

Nova Kona podvrgnuta je nadogradnji radi uglađenije vožnje. Opruge, amortizeri i šipke stabilizatora modificirani su radi veće udobnosti i izolacije u vožnji.

48V blagi hibridni sustav.

Uštedite gorivo i smanjite emisije s opcijskim 48-voltnim blagim hibridnim sustavom. Podržava motor s izgaranjem dodatnim okretnim momentom tijekom ubrzanja – ovisno o stanju napunjenosti baterije i stupnju ubrzanja. Kao rezultat, smanjena je potrošnja goriva i emisija CO2. U nastavku možete saznati više o tome kako sustav funkcionira u raznim situacijama vožnje.

Udobni start.

Blagi hibridni sustav ima posebne prednosti u gradskom prometu, a MHSG (Mild Hybrid Starter Generator) podržava motor s izgaranjem prilikom ponovnog pokretanja nakon zaustavljanja. Ova akcija podržava brže i uglađenije pokretanje motora s dodatnim okretnim momentom, crpeći energiju iz 48V baterije.

Ubrzanje.

Pod ubrzanjem, MHSG podržava motor dodatnom snagom, ovisno o stanju napunjenosti baterije i stupnju unosa gasa od vozača. Jednom kada se postigne potrebna brzina, sustav se prebacuje u neutralni način rada, ne isporučujući nikakvu snagu. Kao rezultat toga, emisija CO2, kao i potrošnja goriva, mogu se smanjiti.

Punjenje pri vožnji.

Pri stalnoj brzini MHSG ili radi u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Oporavak.

U aktivnim fazama kočenja ili prekoračenja, rotirajuća radilica pokreće MHSG, koji zatim djeluje kao generator s maksimalnom rekuperacijskom snagom od 10 do 12 kW. Generator pretvara kinetičku energiju kočenja u električnu energiju i vraća je natrag u 48V bateriju.

Produljeni start-stop.

Pri laganom kretanju pri malim brzinama (coasting), funkcija start-stop aktivira se već pri 30 km/h. Pri usporavanju između 30 i 0 km/h i s isključenom spojkom, motor se potpuno isključuje.

Nove mogućnosti prijenosa za vaš stil vožnje.

Nova Kona dostupna je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT) ili novorazvijenim 6-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT). iMT podržava smanjenje potrošnje goriva u 48V blagom hibridnom automobilu.

Inteligentni ručni mjenjač (iMT)

Kako bi se povećala učinkovitost goriva u blago hibridnoj verziji, iMT odvaja motor od mjenjača nakon otpuštanja papučice gasa. Vozilo prelazi u način rada lagane vožnje (coasting).

6-stupanjski ručni mjenjač.

6-stupanjski ručni mjenjač dizajniran je za preciznu vožnju s glatkim promjenama brzina.

Svi modeli