Tucson

Značajke za opuštenu vožnju

Novi Tucson ima najmoderniju ponudu pogonskih agregata koji su optimizirani za poboljšanje emisija CO₂.
Svi su motori u skladu s najnovijim Euro 6D-Temp standardom emisija.

Performanse

Ozbiljno zabavan za voziti

Novi Tucson ima najmoderniju ponudu pogonskih agregata koji su optimizirani za poboljšanje emisija CO₂.
Svi su motori u skladu s najnovijim Euro 6D-Temp standardom emisija.

1.6 GDi benzinski motor

1,6-litreni GDi uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače. Isporučuje maksimalnu snagu od 97 kW/132 KS pri 6.300 o / min, a najveći okretni moment od 16,4 kg∙m pri 4.850 o/min.

Max. snaga: 132 KS
Max. okretni moment: 16,4 kg∙m

1.6 T-GDi benzinski motor

Benzinski motor 1.6 T-GDi isporučuje maksimalnu snagu od 130 kW/177 KS pri 5.500 o/min. Može se upariti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, dostupnima s pogonom na prednje kotače ili na sva četiri kotača. Nudi najveći okretni moment od 27,0 kg · m pri 1.500 ~ 4.500 o/min.

Max. snaga: 177 KS
Max. okretni moment: 27,0 kg · m

U 1.6 115 KS dizelski motor

Novorazvijeni 1.6 dizelski motor nudi 85 kW/115 KS i dostupan je s izborom pogona na prednje ili na sve kotače. Motor se može upariti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili Hyundaijevim najmodernijim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Max. snaga: 115 KS
Max. okretni moment: 28,6 kg · m

U 1.6 136 KS dizelski motor

Novorazvijeni 1.6 dizelski motor nudi 98 kW/136 KS i dostupan je s izborom pogona na prednje ili na sve kotače. Motor se može upariti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili Hyundaijevim najmodernijim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Max. snaga: 136 KS
Max. okretni moment: 32,6 kg · m

R 2.0 CRDi dizelski motor

Dizelski motor 2.0 CRDi isporučuje 185 KS pri 4.000 o/min i 41.0 kg · m okretnog momenta pri 1.750 ~ 2.750 o/min.

Max. snaga: 185 KS
Max. okretni moment: 41.0 kg · m

48V blagi hibrid (Mild Hybrid)

Novi Tucson sadrži 48V blagi hibridni pogonski sustav. Dostupan u kombinaciji s 1.6 ili 2.0 litrenim dizelskim motorom, 48V električni sustav pomaže u ubrzanju, opskrbljujući do 12kW dodatne snage za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.

Max. snaga: 185 KS
Max. okretni moment: 41.0 kg · m

7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (DCT)

Hyundaijev 7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom kombinira uštedu goriva i užitak u vožnji s ručnim mjenjačem s praktičnošću automatskog mjenjača. Dostupno samo s određenim vrstama motora.

HTRAC™ pogon na sve kotače

Novi Tucson dostupan je i u verziji s pogonom na sve kotače koja omogućuje odlično manevriranje i automatsku raspodjelu okretnog momenta.

8-stupanjski automatski mjenjač

Ovisno o preferencijama i izboru motora, novi Tucson dostupan je i uz novo razvijeni 8-stupanjski automatski mjenjač. (8 AT) On omogućuje glatke automatske promjene stupnjeva prijenosa te ima napredne reakcije i poboljšanju potrošnju goriva.

5-stupanjski ručni mjenjač

Ručni mjenjač s 5 brzina s jednostavnim prijenosom dizajniran je za brze i precizne promjene brzina.

5-stupanjski ručni mjenjač

Ručni mjenjač s 5 brzina s jednostavnim prijenosom dizajniran je za brze i precizne promjene brzina.

Hyundai Tucson Mild Hybrid
Novi 48V blagi hibrid

Novi Tucson dostupan je i s 48V blagim hibridnim pogonskim sustavom koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2. Značajno poboljšava uštedu goriva i emisiju CO2 do 11%, ovisno o specifikaciji vozila*. (* NEDC 2.0) Dostupan u kombinaciji s dizelskim motorima U 1.6 i R 2.0 CRDi, 48V električni sustav pomaže motoru s izgaranjem u glatkom pokretanju i ubrzanju, opskrbljujući ga s do 12kW dodatne snage.

Slide

Naglašen hibridni sustav

Sljedeće ilustracije ističu kako 48V blagi hibridni pogonski sustav podržava motor s izgaranjem dodajući električnu energiju tijekom različitih faza vožnje. Saznajte više o ovom inovativnom sustavu za uštedu goriva klikom na slider ispod.

Udobno pokretanje

Blagi hibridni sustav ima posebne prednosti u gradskom prometu, pri čemu MHSG podržava motor s izgaranjem pri ponovnom pokretanju nakon zaustavljanja u prometu. Ova akcija podržava brži i glatkiji start motora s dodatnim okretnim momentom, crpeći energiju iz 48V baterije. MHSG pomaže motoru s izgaranjem tijekom kretanja nadoknadom okretnog momenta i snage.

Ubrzanje

Pri ubrzanju, MHSG podržava motor s izgaranjem s kompenzacijskim 4 do 12 kW snage, ovisno o stanju baterije i stupnju primjene ubrzanja od strane vozača. Nakon postizanja potrebne brzine, MHSG prelazi u neutralni način rada, ne isporučujući nikakvu snagu. Kao rezultat, emisije CO2, kao i potrošnja goriva, mogu se smanjiti za do 11%. * (* NEDC 2.0)

Konstantna vožnja

S konstantnom brzinom, MHSG je u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Regeneracija

U fazama aktivnog kočenja ili prekoračenja, rotirajuća radilica pokreće MHSG, koji tada djeluje kao generator s maksimalnim učinkom regeneracije od 10 do 12 kW. Generator pretvara kinetičku energiju kočenja u električnu energiju i vraća je nazad u bateriju od 48V. U tim fazama motor s izgaranjem ostaje uključen, a spojka se drži zatvorenom kako bi se mogla prenijeti snaga s kotača na prijenos, a motor na MHSG.

Produženi start-stop

Pri vožnji s malim brzinama, start-stop funkcija već se aktivira pri 30 km/h. Pri usporavanju između 30 i 0 km/h, a s neaktiviranom spojkom, motor se u potpunosti isključuje.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Uz Hyundai SmartSense, naše najsuvremenije napredne sustave pomoći vozaču, novi Tucson nudi najnoviju tehnologiju aktivne sigurnosti – za pružanje veće zaštite i mira.

Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) s detekcijom pješaka Nova Kona sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Upozorenje na mrtvi kut (BCW) Senzori nadziru bočno i stražnje područje vozila te upozoravaju vozača na vozila ili druge objekte koji mu se nalaze u mrtvom kutu. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) koristi prednju kameru za praćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog napuštanja traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak. Slide Statična pomoć za kratka svjetla (LBA-S) Tijekom skretanja noću, statična svjetla za skretanje projiciraju svjetlosnu zraku u smjeru skretanja. Ova značajka čini skretanje noću puno sigurnijim zbog bolje vidljivosti. Slide Pametni tempomat sa Stop & Go (SCC w / S&G). Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost od vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. U “stop & go” prometu održava se zadana udaljenost.

Slide Pomoć za duga svjetla (HBA) Uz značajke sportskog dizajna voljet ćete poboljšane mogućnosti performansi. Uživajte u prilagođenom odzivu pogonskog sklopa i ovjesu uparenim s 19” gumama izvrsnih performansi. Slide Upozorenje vozača na umor (DAW) Upozorenje vozača na umor (DAW) Slide Sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) Sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) nadzire tlak zraka u sve četiri gume i upozorava vas kad je tlak prenizak. Razlike se prosljeđuju i prikazuju na instrumentnoj ploči.

Povezivanje

Hyundai SmartSense

Krenite na put i ostanite u kontaktu

Daljinsko upravljanje na kolu upravljača

Zadržite kontrolu i ostanite povezani bez skidanja ruku s upravljača – daljinsko upravljanje na upravljaču pruža više udobnosti.

Povezivanje (AUX i USB)

Dostupni su priključci za povezivanje većine vrsta reproduktora osobne glazbe, uključujući USB memorijske uređaje.

Premium zvučni sustav

KRELL Premium zvučni sustav donosi odlične performanse zvuka. 10 vrhunskih zvučnika i vanjsko pojačalo omogućuju doživljaj posebnog surround zvuka svim putnicima u vozilu.

Brže dođite na odredište uz usluge u stvarnom vremenu

Tucson dolazi sa svime što vam je potrebno da vožnja bude manje stresna – i da vas brže dovede na odredište. Besplatna pretplata na Hyundai LIVE usluge omogućava vam pristup informacijama u stvarnom vremenu o cijenama goriva i lokacijama crpki, prometnim informacijama, vremenskim prilikama i točkama interesa (POI), kao i parkiranju na ulici i izvan nje i Hyundai zastupnicima – pa čak i upozorenjima o kamerama koje bilježe brzinu (gdje je to dopušteno zakonom).

Slide Informacije o cijenama goriva uživo Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokacijama crpki, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Brže pronađite mjesto za parkiranje: Značajke informacija o parkiranju pomažu vam u pronalaženju i usporedbi opcija parkiranja u garažama i na parkiralištima, kao i na parkirnim mjestima na ulici. Slide Hyundai zastupnici Jednostavno pristupite podacima uživo za obližnje Hyundai zastupnike. Savršeno ako vam treba pomoć servisa kad ste na putu. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Električno vozilo koje ne kompromitira prostor, potpuno nova KONA Electric dolazi s velikodušnim kapacitetom prtljažnika od 332 litre. Nizak prtljažnik sa širokim otvorom čine utovar brzim i jednostavnim. Slide POI uživo Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto. Slide Vrijeme Vremenska služba uživo pruža informacije na zemljovidu o vremenu za velike europske gradove. Ovo vam omogućuje praćenje najnovijih vremenskih informacija o vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima.

Udobnost

Pametne značajke za sve putnike

Novi Tucson nudi širok spektar pametnih značajki i sustava koji pružaju više udobnosti i praktičnosti za sve putnike.

8” navigacija

Novi 8” navigacijski zaslon omogućuje vam brz pristup informacijskim i zabavnim sadržajima i navigaciji, LIVE uslugama, Apple CarPlay™ i Android Auto™.

Bežično punjenje telefona

Smještena u središnjoj konzoli, podloga za bežično punjenje (Qi standard) omogućuje jednostavno punjenje kompatibilnih pametnih telefona s omogućenom značajkom Qi, bez upotrebe kabela.

Sustav pametnog poklopca prtljažnika

Uživajte u jednostavnom i praktičnom utovaru. Sustav automatski otvara prtljažnik sve dok se pametni ključ nalazi u zoni otkrivanja na 3 ili više sekundi.

Surround view monitor (SVM)

Surround view monitor u novom Tucsonu pomaže jednostavnijem i sigurnijem manevriranju u skučenim prostorima. Ova značajka omogućuje pogled od 360°oko vozila kako biste točno vidjeli što radite.

Nadzorni klaster

Na 4,2″ LCD zaslonu u boji nadzorni klaster prikazuje vozaču važne informacije kao što su sigurnosne značajke, preostali domet, potrošnja goriva, vanjska temperatura i još mnogo toga.

Navigacijski sustav

Navigacijski sustav sadrži 3D karte i besplatnu 7-godišnju pretplatu na LIVE usluge s podacima u stvarnom vremenu o vremenskim prilikama, prometu i informacijama o kamerama koje bilježe brzinu (ako je to zakonom dopušteno).

Električna parkirna kočnica (EPB)

Uživajte u kontroli na dodir prstom. Jednostavna aktivacija ili deaktivacija parkirne kočnice preko tipke. Istovremeno oslobađa prostor u središnjoj konzoli za više prostora za pohranjivanje.

7” audio zaslon

Novi zaslonski audio sustav sadrži Bluetooth® mogućnost povezivanja, kao i Apple CarPlay™ i Android Auto™.

Pokrov za prtljažnik

Drži sve što se nalazi u prtljažniku dalje od znatiželjnih pogleda.

Stražnji USB utor

Plug and play. Tu je praktični USB utor za punjenje instaliran za putnike na stražnjim sjedalima.

Kuka za vrećice na naslonu stražnjeg sjedala

Jednostavna ideja koja je nevjerojatno korisna. Savršen način za osiguranje vrećica, torbi i svih vrsta sličnih predmeta.

Svi modeli