Santa Fe

Snažan i pametan

Bez obzira na to kako se odlučite živjeti, potpuno novi Santa Fe uklapa se u vaš život. Preoblikovan s fleksibilnošću i sigurnošću na umu, ovaj SUV s pogonom na sva četiri kotača stvara zonu udobnosti za brigu o onima koje volite – bez narušavanja performansi i stila.

Performanse

Tri dinamična pogonska sklopa

VDostupan s do 200 KS, novi Santa Fe nudi vam izbor tri dinamična motora: dvije dizelske i jednu benzinsku verziju. Motori su poboljšani kako bi udovoljili novim Euro 6C emisijskim standardima – što je rezultiralo poboljšanom uštedom goriva zbog poboljšanog izgaranja i smanjenjem gubitaka pogona zbog trenja.

2.4 GDi benzinski motor

Theta II 2,4-litreni benzinski motor razvija 185 KS (136 kW), 238 Nm okretnog momenta i u ponudi je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače.

Max. snaga: 185,0 KS
Max. okretni moment: 238,0 Nm

2.0 CRDi dizelski motor

Standardni R2.0 dizelski motor ima dvije verzije snage: 150 KS (110 kW) i 185 KS (136 kW) te 400 Nm okretnog momenta. Motor je moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji je dostupan s pogonom na sve kotače i prednjim pogonom ili novo razvijenim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s pogonom na sve kotače.

Max. snaga: 185,0 KS
Max. okretni moment: 400,0 Nm

2.2 CRDi dizelski motor

2,2-litreni CRDi dolazi s 200 KS (147 kW), 440 Nm okretnog momenta i dostupan je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili novo razvijenim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te izborom prednjeg ili pogona na sve kotače.

Max. snaga: 200,0 KS
Max. okretni moment: 440,0 Nm

Vožnja i manevriranje

Konstruiran za što veću udobnost i optimalnu voznu dinamiku, potpuno novi Santa Fe omogućuje iznimno dobre reakcije na upravljanje i performanse u zavojima.

Prednji i stražnji ovjes

Prednji ovjes s opružnim nogama tipa MacPherson omogućuje poboljšanu stabilnost i vozne performanse tijekom ubrzavanja i kočenja. Stražnji ovjes s više spona omogućuje udobniju vožnju te zauzima manje prostora od ostalih sustava.

8-stupanjski automatski mjenjač

Pruža glatko, automatsko prebacivanje stupnjeva prijenosa, novo razvijeni 8-stupanjski automatski mjenjač omogućuje poboljšane reakcije i uštedu goriva.

6-stupanjski ručni mjenjač

Glatko, tiho prebacivanje stupnjeva prijenosa omogućeno je višestrukim stožastim sinkronim tijelima, optimiziranim ozubljenjem zupčanika, ležajevima kontrolnog tipa i uljem mjenjača permanentno niske viskoznosti.

HTRAC™ sustav pogona na sve kotače

Loši vremenski uvjeti? Oštri zavoji? Nema problema. Potpuno novi Santa Fe dostupan je s inovativnim HTRAC™ sustavom pogona na sve kotače za optimalno manevriranje i skretanje u zavojima – što vožnju klizavim cestama i neravnim neasfaltiranim putovima čini sigurnijom i puno opuštenijom.

Slide COMFORT Odabir načina vožnje Dizajniran kako biste mogli ponijeti sve što trebate za svoj užurbani stil života, potpuno novi Santa Fe ima vrlo fleksibilan sustav sjedala te pruža mnoštvo prostora kako za putnike tako i za teret. Slide ECO Odabir načina vožnje Toplo zimi. Hladno ljeti. Grijana i ventilirana sjedala perforirana su kako bi se omogućilo optimalno grijanje i hlađenje za još veći komfor na dugim putovanjima. Slide SPORT Odabir načina vožnje U načinu SPORT, HTRAC omogućuje poboljšano ubrzanje, gotovo 50% okretnog momenta dodjeljuje se stražnjim kotačima. Na klizavoj cesti sustav automatski raspodjeljuje snagu na sva četiri kotača. Slide SMART Odabir načina vožnje U načinu SMART sustav se prilagođava vašem stilu vožnje i uvjetima na cesti u stvarnom vremenu te automatski mijenja između načina ECO, SPORT i COMFORT kako bi isporučio optimalne performanse.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Uz Hyundai SmartSense, naše najsuvremenije napredne sustave pomoći vozaču, potpuno novi i10 nudi jedan od najopsežnijih paketa aktivne sigurnosne tehnologije u svojoj klasi – osmišljen kako bi vam pružio više sigurnosti i mira. Nova multifunkcionalna kamera nudi 5 različitih funkcija: Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA), Automatska duga svjetla (HBA), Sustav pomoći pri održavanju u prometnom traku (LKAS), Upozorenje vozača na umor (DAW) i Inteligentno upozorenje na ograničenje brzine (ISLW).

Slide Pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA) Pomoću 2 radarska senzora u donjem dijelu stražnjeg branika sustav vas vizualno upozorava na promet u području mrtvog kuta. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav pomoći pri promjeni prometnog traka oglasit će zvučno i prikazati vizualno upozorenje. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) koristi prednju kameru za praćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog napuštanja traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak. Slide Pomoć za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCA) Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) s detekcijom pješaka Nova Kona sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 kilometara na sat na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pametni tempomat sa Stop & Go (SCC w / S&G). Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost od vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. U “stop & go” prometu održava se zadana udaljenost.

Slide Projekcijski zaslon (HUD) S osvjetljenjem vodećim u klasi za bolju vidljivost, naš novi 8,5” projekcijski zaslon u razini očiju pomaže vam da ostanete sigurni projekcijom važnih informacija poput brzine, naredbi navigacije i upozorenja izravno na vjetrobransko staklo. Slide Pomoć kod sigurnog izlaska iz vozila Za sigurnost vaše djece – ova pametna značajka sprječava nezgode otkrivanjem vozila koja se približavaju od straga i privremeno zaključava stražnja vrata sa zaštitom za djecu, tako da putnici mogu napustiti vozilo tek kad je to sigurno. Slide Upozorenje na putnike na stražnjim sjedalima U načinu SPORT, HTRAC omogućuje poboljšano ubrzanje, gotovo 50% okretnog momenta dodjeljuje se stražnjim kotačima. Na klizavoj cesti sustav automatski raspodjeljuje snagu na sva četiri kotača. Slide Upozorenje vozača na umor (DAW) Upozorenje vozača na umor (DAW) kontinuirano prati i analizira obrasce ponašanja vozača. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i predlaže mu stanku.

Povezivanje

Krenite na put i ostanite u kontaktu

Potpuno novi Santa Fe dolazi sa značajkama za jednostavno povezivanje telefona i primanje informacija u stvarnom vremenu o vašoj vožnji.

Brže stignite na odredište uz usluge u stvarnom vremenu

Besplatna pretplata na Hyundai LIVE usluge omogućava vam pristup informacijama u stvarnom vremenu o cijenama goriva, prometu, vremenskim prilikama i parkiranju na i izvan ulice.

KRELL premium zvučni sustav

KRELL-ov premium audio sustav pruža izvrsne zvučne performanse. Osam vrhunskih zvučnika svim putnicima omogućuju doživljaj surround zvuka.

Slide 8” navigacijski sustav S osvjetljenjem vodećim u klasi za bolju vidljivost, naš novi 8,5” projekcijski zaslon u razini očiju pomaže vam da ostanete sigurni projekcijom važnih informacija poput brzine, naredbi navigacije i upozorenja izravno na vjetrobransko staklo. Slide 7” audio zaslon Za sigurnost vaše djece – ova pametna značajka sprječava nezgode otkrivanjem vozila koja se približavaju od straga i privremeno zaključava stražnja vrata sa zaštitom za djecu, tako da putnici mogu napustiti vozilo tek kad je to sigurno. Slide 5” audio Ovaj informativno-zabavni sustav sadrži 5” jednobojni zaslon i šest zvučnika. Za slušanje omiljene glazbe možete spojiti pametni telefon ili MP3 uređaj putem USB-a ili Bluetooth-a.

Udobnost

Zona udobnosti za vas i vašu obitelj

Doživite praktičnost palete pametnih značajki novog Santa Fe. Dizajniran je za brigu o vašoj obitelji i uživanje u posebnim trenucima u životu.

Električna vrata prtljažnika s promjenjivom brzinom

Kako vam se sviđa. Električna vrata prtljažnika novog Santa Fe pruža dvije različite postavke brzine.

Pristup trećem redu jednim dodirom

Ulazak i izlazak iz automobila upravo je postao lakši. Jednostavan pritisak tipke je sve što je potrebno da biste pomaknuli 2. red sjedala za lakši ulazak u stražnji red sjedala.

Surround view monitor

Tijesna garaža? Mala autopraonica? Nema problema. Monitor s okolnim pogledom u novom Santa Feu omogućuje lagano i sigurno manevriranje u skučenim prostorima.

Električna sjedala u 8 smjerova

Dobrodošli na novu razinu udobnosti sjedenja. Prednja sjedala električno podesiva u 8 smjerova omogućuju vam podešavanje vašeg savršenog položaja.

Električna parkirna kočnica

Električna parkirna kočnica štedi prostor i vrlo je učinkovita, a parkiranje i pokretanje na uzbrdicama znatno su lakši. Sve što je potrebno je jednostavan pritisak tipke.

Daljinsko upravljanje prozorom

Zaboravili ste zatvoriti jedan od prozora? Nema problema. Prozori se mogu daljinski zatvoriti pritiskom tipke za daljinsko zaključavanje duže od tri sekunde.

Električni sustav upravljanja prozorima

AUTO-UP je vrlo praktična funkcija upravljanja “jednim dodirom” s ugrađenom reakcijom za brzo otpuštanje ako se otkrije prepreka.

Zaštita od oštećenja

Moderan dodatni dodir za zaštitu od oštećenja i ogrebotina na vratima.

Integrirani memorijski sustav

Uživajte u maksimalnoj udobnosti pritiskom na tipku. Integrirano memorijsko sjedalo također kontrolira naslon, duljinu sjedala i duljinu sjedaćeg dijela.

Svi modeli