i20

Dođite na odredište brzo i sigurno

Novi i20 dolazi sa standardnim značajkama koje jamče dobre performanse i zabavu. To ne znači da se ugrožava sigurnost: Pametne značajke poboljšavaju i vašu vožnju i parkiranje.

Performanse

Veća učinkovitost, više zabave

Novi Hyundai i20 u ponudi ima četiri benzinska motora koji omogućuju izvrsne performanse. Izaberite snagu i vrstu prijenosa koji vam najbolje odgovaraju. Standardna značajka Idle Stop and Go (ISG) automatski zaustavlja i ponovno pokreće vaš motor na semaforima. To doprinosi smanjenju potrošnje goriva, manjoj emisiji CO2 i učinkovitoj potrošnji goriva.

1.2 MPi 75 KS benzinski motor

Motor 1,25 MPi male snage isporučuje 55 kW/75 KS i dostupan je s ručnim mjenjačem s 5 brzina i glatkim pomakom. Cijela i20 pogonska linija u potpunosti je u skladu s Euro 6d-TEMP.

Max. snaga: 75,0 KS
Max. okretni moment: 121,6 Nm

1.2 MPi 84 KS benzinski motor

Motor 1,25 MPi velike snage isporučuje 62 kW/84 KS i dostupan je s ručnim mjenjačem s 5 brzina i glatkim pomakom. Cijela i20 pogonska linija u potpunosti je u skladu s Euro 6d-TEMP.

Max. snaga: 84,0 KS
Max. okretni moment: 121,6 Nm

1.0 T-GDi 100 KS benzinski motor

Kappa 1,0-litreni T-GDI motor male snage isporučuje 74 kW/100 KS i dostupan je s ručnim mjenjačem s 5 brzina ili novim 7DCT, automatskim mjenjačem sa 7 brzina i dvostrukom spojkom. Opremljen je filtrom čestica za poboljšanje ekoloških performansi i potpuno je u skladu s Euro 6d-TEMP.

Max. snaga: 100,0 KS
Max. okretni moment: 171,6 Nm

1.0 T-GDi 120 KS benzinski motor

Kappa 1,0-litreni T-GDI motor velike snage isporučuje 88 kW/120 KS i dostupan je s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili novim 7DCT, automatskim mjenjačem sa 7 brzina i dvostrukom spojkom. Opremljen je filtrom čestica za poboljšanje ekoloških performansi i potpuno je u skladu s Euro 6d-TEMP.

Max. snaga: 120,0 KS
Max. okretni moment: 171,6 Nm

Sustav regeneracije energije (ERS)

Idle Stop & Go (ISG), sustav upravljanja alternatora (AMS) i gume s malim otporom pri kotrljanju nadopunjeni su našim sustavom regeneracije energije (ERS): dok se vozilo kreće u stupnju prijenosa bez dodavanja gasa, učinak kočenja motorom stvara kinetičku energiju koja se pretvara u električnu i pohranjuje u akumulatoru. To smanjuje kako potrošnju goriva tako i emisiju ispušnih plinova.

Ručni
mjenjači

Ovisno o odabranom motoru, novi i20 dostupan je s 5 ili 6-stupanjskim ručnim mjenjačima.

Mjenjač s dvostrukom spojkom

Novi 7DCT, 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom kombinira ekonomičnu potrošnju goriva i užitak u vožnji s praktičnošću automatskog mjenjača.

Prednji ovjes s McPherson opružnim nogama

Ovjes s McPherson opružnim nogama sprijeda omogućuje odličnu čvrstoću i otpornost za vrhunsko upravljanje i sigurnost u slučaju sudara.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Novi Hyundai i20 nudi najsuvremenije napredne sustave pomoći vozaču:
Hyundai SmartSense – za veću sigurnost i mir.

Slide Upozorenje kod napuštanja prometnog traka (LDW) Sustav LDW upozorava vozače jasnim vizualnim i zvučnim upozorenjima ako vozilo krene izvan planirane putanje. To može spriječiti potencijalne sudare s drugim vozilima. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) Snimanjem ceste ispred vozila pomoću radara i kamere, sustav FCA automatski koči ako otkrije naglo kočenje vozila ispred vašega. Prvo se vozača upozorava vizualno i zvučno, a zatim sustav kontrolira kočnicu u skladu s opasnošću od sudara i primjenjuje maksimalnu silu kočenja kako bi se sudar izbjegao. Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Sustav LKA koristi prednju kameru za praćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog prelaska prometnog traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak.

Slide Pomoć za duga svjetla (HBA) Noću, sustav HBA otkriva vozila koja vam dolaze u susret te vozila ispred vašega i po potrebi prebacuje na kratka svjetla, smanjujući efekt zasljepljivanja drugih vozača. Ako nisu otkrivena druga vozila, sustav automatski ponovno aktivira duga svjetla i time povećava vidno polje vozača. Slide Upozorenje vozača na umor (DAW) Ova značajka povećava sigurnost stalnim nadzorom i analizom uzoraka vožnje. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku. Slide Statična pomoć za kratka svjetla (LBA-S) Statična potpora za kratka svjetla (LBA-S) poboljšava vidljivost tijekom skretanja projicirajući više svjetla na cestu ispred vozila i time omogućujući vozaču lakše uočavanje prepreka i pješaka. Slide Signalizacija pri kočenju u nuždi (ESS) U slučaju kočenja u nuždi vozilo automatski uključuje signalne pokazivače smjera kako bi se upozorilo vozače koji voze iza vas i kako bi se smanjila mogućnost sudara straga. Slide Sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) Sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) nadzire tlak zraka u sve četiri gume i upozorava vas kad je tlak prenizak. Slide Sustav 6 zračnih jastuka Novi i20 opremljen je sa šest zračnih jastuka kako bi vozač i putnici bili sigurni u slučaju sudara iz bilo kojeg smjera. Sustav se sastoji od: zračnog jastuka za vozača i suvozača, prednjih bočnih zračnih jastuka te prednjih i stražnjih zračnih zavjesa. Slide Električni prozori sa sigurnosnom funkcijom Sve bočne prozore moguće je podizati i spuštati daljinski. Prednji prozori imaju automatsku funkciju podizanja/spuštanja na dodir s ugrađenom reakcijom brzog otpuštanja u slučaju otkrivanja prepreke.

Povezivanje

Brže dođite na odredište uz usluge u stvarnom vremenu

i20 dolazi sa svime što vam je potrebno da vožnja bude manje stresna – i da vas brže dovede na odredište. Besplatna pretplata na Hyundai LIVE usluge omogućava vam pristup informacijama u stvarnom vremenu o cijenama goriva i lokaciji, prometnim informacijama, vremenskim prilikama i točkama interesa (POI), kao i parkiranju na ulici i izvan nje i Hyundai zastupnicima – pa čak i upozorenjima o kamerama koje bilježe brzinu (gdje je to dopušteno zakonom).

Slide Informacije o cijenama goriva uživo Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokaciji, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Ova značajka povećava sigurnost stalnim nadzorom i analizom uzoraka vožnje. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku. Slide Hyundai zastupnici Jednostavno pristupite podacima uživo za obližnje Hyundai zastupnike. Savršeno ako vam treba pomoć servisa kad ste na putu. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Hyundai koristi podatke o prometu u stvarnom vremenu kako bi vam pružio najbolje rute prema prevladavajućim uvjetima. Na taj način možete brže doći tamo gdje idete – uz precizne procjene vremena dolaska. Slide POI uživo Novi i20 opremljen je sa šest zračnih jastuka kako bi vozač i putnici bili sigurni u slučaju sudara iz bilo kojeg smjera. Sustav se sastoji od: zračnog jastuka za vozača i suvozača, prednjih bočnih zračnih jastuka te prednjih i stražnjih zračnih zavjesa. Slide Vrijeme Vremenska služba uživo pruža informacije na zemljovidu o vremenu za velike europske gradove. Ovo vam omogućuje praćenje najnovijih vremenskih informacija u vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima.

7” audio zaslon

Novi 7” audio zaslon osjetljiv na dodir prikazuje sadržaj vašeg telefona pomoću Apple CarPlay™ i Android Auto™.

USB priključak i AUX ulaz

Uključi i reproduciraj. Prikladno smješteni AUX ulaz i USB priključak omogućuju lako povezivanje pametnih telefona i ostalih mobilnih uređaja.

Udobnost

Lakše vrijeme provedeno na putu

Novi i20 podržava vašu vožnju pametnim značajkama – pomaže vam pri parkiranju, da brže stignete na odredište i automatski održava ugodnu temperaturu u vozilu.

Nadzorni klaster

Novi nadzorni klaster i20 prikazuje vozaču važne informacije kao što su sigurnosne značajke, preostali domet, upute za navigaciju i još mnogo toga.

Volumen prtljažnika

Novi i20 ima prostran prtljažnik volumena 326 litara (VDA). Podnica prtljažnika po potrebi se može pomicati gore ili dolje, a tu su i brojne druge mogućnosti pohranjivanja koje su praktično raspoređene po cijeloj putničkoj kabini.

Prednji i stražnji sustav pomoći pri parkiranju (PAS)

Parkiranje je postalo posve jednostavno! Prednji i stražnji sustav pomoći pri parkiranju (PAS) omogućuje sigurno i bezbrižno parkiranje pomoću ultrazvučnih senzora na prednjim i stražnjim branicima koji vozača upozoravaju kako zvučno tako i vizualno ako se u blizini branika pojave prepreke tijekom parkiranja.

Pametni ključ i tipka za pokretanje/zaustavljanje motora

Tipka za pokretanje bez ključa aktivna je kad je pametni ključ u vozilu s vozačem.

Senzor za kišu

Senzor za kišu automatski aktivira brisače čim otkrije kapi kiše te prilagođava frekvenciju brisača u skladu s intenzitetom kiše.

Grijana sjedala i kolo upravljača

Lijepo i toplo zimi. Uživajte u udobnosti dostupnih grijanih sjedala i upravljača tijekom hladnih dana. Vrlo brzo se zagrijavaju kako bi brzo povećali udobnost.

Automatski sustav klimatizacije

Samo namjestite željenu temperaturu, a sustav će se pobrinuti za ostalo. Također održava stakla čistima u svim vremenskim uvjetima zahvaljujući funkciji automatskog odmagljivanja.

Navigacijski sustav

Opcijski 7” navigacijski sustav u novom i20 besprijekorno obuhvaća sve značajke navigacije, medija i povezivanja. Navigacijski sustav dolazi s besplatnom 7-godišnjom pretplatom na LIVE usluge.

USB punjač

Brzo i jednostavno punjenje. Novi i20 dostupan je s USB punjačem kako bi putnici mogli puniti svoje mobilne uređaje.

Svi modeli