Bayon

Postavljanje novih standarda.

Potpuno novi BAYON postavlja nove standarde u svom segmentu svojim impresivnim asortimanom vrhunske pametne tehnologije. Uživajte u najnovijoj povezanosti, najboljim sigurnosnim značajkama u klasi i naprednim sustavima za pomoć vozaču – i dostupnim 48V blago hibridnim pogonima.

Povezivanje

Povežite se u stilu s vodećim značajkama u klasi.

Uživajte u vrhunskoj pametnoj tehnologiji s dvostrukim vizualno kombiniranim velikim ekranima od 10,25 inča s funkcionalnošću podijeljenog zaslona. A pomoću Hyundaijevih Bluelink povezanih usluga automobila možete upravljati automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Donosi besprijekornu povezanost izravno u potpuno novi BAYON s mrežnim prepoznavanjem glasa i značajkama kako bi vam vožnja bila praktičnija i ugodnija.

10,25″ središnji zaslon osjetljiv na dodir

Središnji zaslon osjetljiv na dodir podržava Apple CarPlay™ i Android Auto™, tako da možete povezati telefon i imati funkcije telefona na velikom zaslonu.

8″ zaslon osjetljiv na dodir

8-inčni zaslon osjetljiv na dodir sa audio zaslonom također ima bežično zrcaljenje pametnih telefona, što vam omogućuje jednostavno povezivanje i zrcaljenje vašeg pametnog telefona putem Apple CarPlay™ i Android Auto™ bez kabela.

10,25’’ digitalna ploča s instrumentima

10,25″ digitalna ploča s instrumentima poboljšava visokotehnološki izgled kokpita i pruža vam briljantno jasan pogled na sve važne informacije o vozilu na prvi pogled.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Upravljajte automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Najnovija nadogradnja Bluelink-a dopušta vam da u potpunosti iskoristite naše vrhunske usluge povezanih automobila. Pored mnogih pametnih značajki kojima možete upravljati pomoću aplikacije Bluelink, besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge također je uključena u navigacijski sustav s informacijama o prometu, parkiranju ili cijenama benzina u stvarnom vremenu.

Slide Povezano usmjeravanje Povezano usmjeravanje znači da rutu više ne izračunava procesor unutar navigacijskog uređaja, već moćan poslužitelj unutar Hyundaijevog oblaka. Zašto je to bolje? Zato što omogućuje preciznije predviđanje prometa, preciznije vrijeme dolaska i pouzdanije preračunavanje ruta. Slide Usluge parkiranja uživo Brže pronađite mjesto za parkiranje – i uživajte u učinkovitijem parkiranju bez stresa. Ova značajka pomaže vam pronaći i usporediti mogućnosti parkiranja u stvarnom vremenu u garažama i parkiralištima, kao i na uličnim parkirnim mjestima. Slide Prošireno prepoznavanje glasa Glasovnom naredbom aktivirajte i kontrolirajte značajke poput klimatskih postavki i kontrola info-zabave, kao i grijanje upravljača.

Daljinsko otključavanje i zaključavanje vrata

Zaboravili ste zaključati automobil? Ne brinite, i10 će vas obavijestiti slanjem obavijesti na vaš pametni telefon. Nakon unosa PIN-a svoj i10 možete zaključati ili otključati pomoću gumba u Bluelink aplikaciji.

Pošaljite destinaciju automobilu

Ukoliko je vaš i10 opremljen navigacijom, uz Bluelink aplikaciju možete potražiti odredište čak i kada niste u automobilu. Bluelink se sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu koja je spremna kada i vi. Jednostavno uđite u automobil i pritisnite „go“.

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Nema problema. Otvorite Bluelink aplikaciju kako biste vidjeli trenutnu lokaciju vašeg automobila – bilogdje u svijetu.

Obavijest o alarmu

Bluelink uvijek pazi na vaš automobil. Ako netko pokuša provaliti u vaš i10 – brava je oštećena i vrata su otvorena – Bluelink aplikacija će vam poslati obavijest na vaš pametni telefon.

Dijagnostika na zahtjev na vaš telefon

Kako biste bili potpuno mirni, možete pokrenuti cjelovitu dijagnostičku provjeru svog i10 pomoću Bluelink aplikacije na svom pametnom telefonu. Izvještaj o vozilu prikazuje podatke kao što su: tlak u gumama, indikator kvara, zračni jastuk, kočioni sustav i još mnogo toga.

Status vozila

Trebate benzin? Samo provjerite aplikaciju. Uživajte u daljinskom pristupu statusu vašeg automobila u bilo kojem trenutku, prikazuju se informacije poput dometa do praznog spremnika, otvorenih/zatvorenih ili zaključanih/otključanih vrata i otvorenog/zatvorenog prtljažnika.

Udobnost

Prostran i udoban s puno prostora za teret.

Pružajući udobnost i prostor za odlaganje SUV-a, BAYONova kompaktna veličina vanjštine i njegova unutrašnjost prikladna za obitelji znače da možete uživati u najboljem iz oba svijeta. Kompaktna veličina i izvrsna vidljivost olakšavaju ulazak i lako rukovanje – a zahvaljujući visokom položaju sjedenja pruža se i onaj siguran i robustan osjećaj koji kupci očekuju od Hyundaijevih SUV vozila.

Viši položaj sjedenja

Svidjet će vam se i osjećaj slobode koji se postiže višim položajem sjedenja i velika vidljivost za veće samopouzdanje i kontrolu.

Izvanredan prtljažni prostor

S 411 litara prtljažnika i inteligentnim poklopcem prtljažnika, potpuno novi BAYON ističe se u segmentu svojim izdašnim teretnim kapacitetom.

Poklopac prtljažnika

Trebate mjesta za visoke predmete? Prikladno spremite poklopac prtljažnika iza stražnje klupe kako biste optimalno iskoristili BAYON-ov kapacitet prtljažnika.

Puno mjesta za noge

Uživajte u puno prostora za noge za ugodniju vožnju. Putnici sprijeda mogu uživati u 1.072 mm prostora za noge, dok stražnji putnici imaju 882 mm.

Velikodušan prostor za glavu

Ukupnom osjećaju prostranosti pomaže prostor za glavu od 993 mm za vozača i suvozača i 977 mm za putnike sa stražnje strane.

Vrhunski zvučni sustav BOSE.

Dostupni Bose premium zvučni sustav sadrži osam zvučnika visokih performansi, uključujući subwoofer za čistu, jasnu i moćnu reprodukciju glazbe.

Bežično punjenje

Podloga za bežično punjenje nalazi se na središnjoj konzoli. Jednostavno i brzo napunite kompatibilni pametni telefon s omogućenom Qi tehnologijom, bez da ga morate priključiti.

Više USB priključaka

Povezivanje i punjenje prijenosnih USB uređaja nikada nije bilo lakše s dva USB ulaza sprijeda i jednim u stražnjem dijelu automobila – samo uključite i reproducirajte.

Sigurnost

Najbolji sigurnosni paket u klasi sa SmartSense-om.

Potpuno novi BAYON dijeli svoju sigurnu i robusnu DNK s ostalim članovima Hyundaijeve SUV obitelji – a ima i iste sigurnosne značajke. Još jedan način na koji se ističe u svom segmentu: opsežan popis sigurnosnih značajki Hyundai SmartSense – naši vrhunski napredni sustav za pomoć vozaču. Mnogo sustava pomoći već je uključeno u standardnu opremu.

Slide Pomoć za praćenje prometnih traka (LFA) Potpuno novi BAYON sadrži LFA sustav. Kada se aktivira, automobil se drži u središtu svoje trake pri brzini između 0 i 180 km/h na autocestama i gradskim ulicama. Slide Pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA) Korištenjem radarskih senzora u donjem dijelu stražnjeg branika i prednje kamere, sustav vas upozorava na promet u području mrtvog kuta. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav će se oglasiti zvučnim upozorenjem i zakočiti kako bi se spriječio sudar. Slide Pametni tempomat (SCC) Više sigurnosti i manje stresa. Održava zadanu udaljenost do vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. Slide Pomoć za izbjegavanje stražnjeg bočnog sudara (RCCA) Kada izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice. Slide Upozorenje o odlasku vodećeg vozila (LVDA) Ova pametna značajka za gradsku vožnju upozorava vozača kada vozilo ispred kreće iz stanja mirovanja, na primjer na semaforu ili u gužvi.

Pomoć pri izbjegavanju frontalnog sudara (Forward Collision-avoidance Assist – FCA)

Snimanjem ceste ispred vozila pomoću radara i kamere, sustav FCA automatski koči ako otkrije naglo kočenje vozila ispred vašega ili pješake i bicikle na cesti. Sada je ažurirano značajkom skretanja u raskrižju, posebno kalibriranom za sprječavanje frontalnih sudara pri skretanju lijevo na raskrižjima (u zemljama s upravljačem na lijevoj strani).

Navigacijski pametni tempomat (Navigation-based Smart Cruise Control – NSCC)

Ova napredna značajka koristi podatke BAYON-ovog najsuvremenijeg navigacijskog sustava i prednjeg radara za autonomno podešavanje brzine tijekom vožnje autocestom ili brzom cestom. Sustav predviđa nadolazeće zavoje ili ravnine i prilagođava brzinu radi sigurnije vožnje, automatski usporavajući i ubrzavajući do vaše zadane prvotne brzine nakon zavoja.

Performanse

Dinamične performanse i izvrsna učinkovitost goriva.

Potpuno novi BAYON donosi izvrsnu učinkovitost goriva i visoko konkurentne emisije CO2 zahvaljujući ažuriranim motorima T-GDi – smanjenim turbo motorima s izravnim ubrizgavanjem za optimalnu učinkovitost i zabavu u vožnji. U kombinaciji s našom jedinstvenom 48-voltnom hibridnom tehnologijom (48 V) s inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT), postižete još veću poboljšanu uštedu goriva i učinkovitost.

Pametna učinkovitost

Ovisno o odabranom motoru, novi i20 dostupan je s 5 ili 6-stupanjskim ručnim mjenjačima.

Blago hibridni motor

Uštedite gorivo i smanjite emisije pomoću našeg hibridnog sustava od 48 V. Podržava motor s izgaranjem dodatnim okretnim momentom tijekom ubrzanja.

Glatko prebacivanje

Odaberite između nekoliko opcija prijenosa s laganim mijenjanjem stupnjeva prijenosa: uključujući: inteligentni ručni mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa (6iMT) ili 7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (7DCT).

1,0-litreni T-GDi 120 KS

Naš trocilindrični, 1,0-litreni Turbo GDI motor dizajniran je da na put povede BAYON-ovu sportsku osobnost. S 120 KS i novom 48V hibridnom tehnologijom, ta tiha elektrana čini automobil jednako zabavnim u vožnji kao što izgleda. Može se spojiti sa 6-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (6iMT) ili 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT).

1,2-litreni MPi benzinski motor

S 1197 ccm zapremnine motora i 4 cilindra, naš motor od 84 KS nježna je sila na koju treba računati. Zajedno s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, ova pogonska jedinica nudi potpunu kontrolu i ugodnu isporuku okretnog momenta.

Rev Matching.

BAYON je prvi Hyundai SUV koji ima ovu tehnologiju, koja je obično rezervirana za naše modele visokih performansi. Rev Matching tehnologija sinkronizira 1.0 T-GDi motor s izlaznom osovinom, omogućavajući uglađenije ili sportskije prebacivanje u niži stupanj prijenosa.

Blagi hibrid od 48 V – uštedite gorivo i smanjite emisije.

BAYON-ov 48V blago hibridni sustav podržava motor s izgaranjem s dodatnim okretnim momentom tijekom ubrzanja radi uštede goriva i smanjenja emisija. Hyundaijeva blaga hibridna tehnologija sadrži kompaktnu litij-ionsku bateriju od 48 volti od 0,46 kWh i novi blagi hibridni pokretački generator (do 10kW električne energije). Ovdje saznajte više o njegovim prednostima.

Komforan start

Blagi hibridni sustav posebno je koristan u gradskom prometu, sa starterskim generatorom za blage hibride (MHSG) koji podržava motor s unutarnjim izgaranjem pri ponovnom pokretanju nakon zaustavljanja prometa. Podržava brže i uglađenije pokretanje motora s dodatnim okretnim momentom, crpeći energiju iz 48V baterije.

Ubrzanje

Pri ubrzanju, starterski generator podržava motor s 4 do 10 kW snage, ovisno o napunjenosti sustava baterija i pritisku na papučicu gasa. Jednom kada se postigne potrebna brzina, sustav se prebacuje u neutralni način rada, ne isporučujući nikakvu snagu. Kao rezultat, mogu se smanjiti emisije CO2 i potrošnja goriva.

Punjenje tijekom vožnje

Pri ujednačenoj brzini, sustav ili radi u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Punjenje tijekom vožnje

Pri ujednačenoj brzini, sustav ili radi u praznom hodu ili djeluje kao generator koji puni 48V bateriju, ovisno o stanju napunjenosti baterije.

Produženi start-stop

Pri kotrljanju pri malim brzinama, funkcija start-stop aktivira se pri 30 km/h. Pri usporavanju između 30 i 0 km/h i s otpuštenom spojkom, motor se potpuno isključuje.

Inteligentni ručni mjenjač (iMT)

6-stupanjski iMT dizajniran je za smanjenje emisija i povećanje učinkovitosti goriva automatskim uključivanjem načina rada lagane vožnje (coasting) kad god otpustite papučicu gasa.

6-stupanjski ručni mjenjač

Radije sami upravljate spojkom i mjenjačem? Odaberite konfiguraciju motora s ručnim mjenjačem za preciznu, laganu vožnju.

7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom

Sustav dvostruke spojke omogućuje munjevito brzu promjenu stupnja prijenosa, bez obzira koristite li automatski način rada ili se odlučite za ručno mijenjanje stupnjeva prijenosa.

Lagani način rada (Coasting mode)

Dostupan u konfiguracijama motora s iMT-om i MHSG-om, potpuno novi BAYON kada pustite papučicu gasa automatski ulazi u coasting način rada, štedeći gorivo.

Sustav za regeneraciju energije (ERS).

Idle Stop & Go (ISG), sustav upravljanja alternatorom (AMS) i gume s malim otporom kotrljanja nadopunjeni su našim sustavom za regeneraciju energije (ERS): kada se automobil kreće u brzini, ali sa zatvorenim gasom, učinak kočenja motora stvara kinetičku energiju koja se pretvara u električnu energiju i pohranjuje u bateriji. To smanjuje i potrošnju goriva i emisije ispušnih plinova.

Više performansi. Manje emisija. Tehnologija motora CVVD.

Hyundai je razvio prvu na svijetu tehnologiju kontinuirano promjenjivog trajanja ventila (CVVD). Optimizira performanse motora i učinkovitost goriva, a istovremeno je i ekološki prihvatljiv. Tehnologija upravljanja ventilom regulira trajanje otvaranja i zatvaranja ventila prema uvjetima vožnje.

Slide

Otkrijte više o novom BAYON-u.

Dizajn koji postavlja nova pravila susreće se sa značajkama sigurnosti najboljima u klasi. Najsuvremenije značajke povezivanja drže vas u toku dok ste na putu. Nove opcije pogonskog sklopa i mjenjača daju prostora za profinjeno i održivo iskustvo vožnje. Potpuno novi BAYON postavlja standarde u segmentu.

Svi modeli