i10

Sigurnost, povezivanje i performanse

Nudeći jedan od najopsežnijih paketa za sigurnost i povezivanje u klasi, potpuno novi i10 pokazuje što kompaktni gradski automobil može.

Povezivanje

Bluelink® povezivanje

Upravljajte automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Usluga Bluelink Connected Car donosi vam savršenu povezanost u potpuno novom i10 uz online prepoznavanje glasa te širok raspon značajki koje vašu vožnju čine praktičnijom i ugodnijom. Uz 8” navigacijski sustav uključena je i besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge. Uživajte u pristupu informacijama u stvarnom vremenu, o prometu, vremenskim prilikama i točkama interesa (POI) – pa čak i upozorenjima o kamerama koje bilježe brzinu ako je to zakonom dopušteno.

Daljinsko otključavanje i zaključavanje vrata

Zaboravili ste zaključati automobil? Ne brinite, i10 će vas obavijestiti slanjem obavijesti na vaš pametni telefon. Nakon unosa PIN-a svoj i10 možete zaključati ili otključati pomoću gumba u Bluelink aplikaciji.

Pošaljite destinaciju automobilu

Ukoliko je vaš i10 opremljen navigacijom, uz Bluelink aplikaciju možete potražiti odredište čak i kada niste u automobilu. Bluelink se sinkronizira s vašim navigacijskim sustavom, učitava rutu koja je spremna kada i vi. Jednostavno uđite u automobil i pritisnite „go“.

Pronađi moj automobil

Zaboravili ste gdje ste parkirali? Nema problema. Otvorite Bluelink aplikaciju kako biste vidjeli trenutnu lokaciju vašeg automobila – bilogdje u svijetu.

Obavijest o alarmu

Bluelink uvijek pazi na vaš automobil. Ako netko pokuša provaliti u vaš i10 – brava je oštećena i vrata su otvorena – Bluelink aplikacija će vam poslati obavijest na vaš pametni telefon.

Dijagnostika na zahtjev na vaš telefon

Kako biste bili potpuno mirni, možete pokrenuti cjelovitu dijagnostičku provjeru svog i10 pomoću Bluelink aplikacije na svom pametnom telefonu. Izvještaj o vozilu prikazuje podatke kao što su: tlak u gumama, indikator kvara, zračni jastuk, kočioni sustav i još mnogo toga.

Status vozila

Trebate benzin? Samo provjerite aplikaciju. Uživajte u daljinskom pristupu statusu vašeg automobila u bilo kojem trenutku, prikazuju se informacije poput dometa do praznog spremnika, otvorenih/zatvorenih ili zaključanih/otključanih vrata i otvorenog/zatvorenog prtljažnika.

Slide Informacije o cijenama goriva uživo Potražite gorivo kad vam zatreba po povoljnoj cijeni – neprekidno ažurirane informacije pružaju vam trenutne cijene goriva i informacije o lokaciji, radnom vremenu i načinima plaćanja. Slide Parkiranje na ulici i izvan nje Novi 3D uzorak saća nalazi se na nadzornoj ploči i na vratima za sportski naglasak. Kružni ventilacijski otvori vizualno produžuju ploču s instrumentima u obloge vrata za širi, prostraniji osjećaj. Slide Vremenska prognoza Zanima vas kakvo vrijeme vas očekuje? Pomoću informacija uživo vam je omogućeno praćenje najnovijih vremenskih informacija u vašoj trenutnoj lokaciji, odredištu ili omiljenim gradovima. Slide Upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu Vozite opuštenije uz upozorenje o kamerama koje bilježe brzinu. Ova sveobuhvatna usluga nudi vam upozorenja i za fiksne i za mobilne kamere za brzinu – omogućava vam da se usredotočite na sigurnu i samopouzdanu vožnju. Slide Prometne informacije Hyundai koristi podatke o prometu u stvarnom vremenu kako bi vam pružio najbolje rute prema prevladavajućim uvjetima. Na taj način možete brže doći tamo gdje idete – uz precizne procjene vremena dolaska. Slide POI uživo Traženje adrese, točke interesa (POI) ili kombinacije nikada nije bilo tako jednostavno: Pronađite mjesta oko sebe i navigirajte direktno tamo. Besplatno pretraživanje teksta pomaže vam da sigurno unesete mjesto.

Performanse

Učinkoviti pogonski sklopovi za grad i izvan njega

Ovisno o vašim željama, možete birati između dva benzinska motora: 1.0-litrenog 3-cilindraša sa 67 KS, kao i 1.2- litrenog 4-cilindraša s 84 KS. Oba motora su dostupna s dvije izvedbe mjenjača. Dostupan je i ECO Pack koji uključuje prilagođeni omjer prijenosa, četiri sjedala i 14-inčne kotače za optimiziranu učinkovitost.

1.0 litreni Mpi benzinski motor

Trocilindrični benzinski motor s više točaka za ubrizgavanje goriva standardno dolazi s Idle Stop and Go (ISG). Automatski isključuje motor kada se automobil zaustavi, tako da možete uživati u manjoj potrošnji goriva i manjoj emisiji CO2. Odaberite između automatiziranog ručnog mjenjača s 5 brzina ili 5-stupanjskog ručnog mjenjača.

1.2 litreni Mpi benzinski motor

Četverocilindrični benzinski motor s više točaka za ubrizgavanje goriva standardno dolazi s Idle Stop and Go (ISG). Automatski isključuje motor kada se automobil zaustavi, tako da možete uživati u manjoj potrošnji goriva i manjoj emisiji CO2. Odaberite između automatiziranog ručnog mjenjača s 5 brzina ili 5-stupanjskog ručnog mjenjača.

Automatizirani ručni mjenjač

Automatizirani ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa (AMT) kombinira laganu i opuštenu vožnju poput automatskog mjenjača s većom učinkovitošću zahvaljujući manjoj težini i smanjenom trenju u usporedbi s tradicionalnim automatskim mjenjačem.

Bolja učinkovitost
potrošnje goriva

Uživajte u smanjenoj potrošnji goriva zahvaljujući elektronički optimiziranim točkama prijenosa i visokoj mehaničkoj učinkovitosti. Ne gubi se snaga zbog neučinkovitih pomaka.

Više pogodnosti i
udobnosti

Lijepo i jednostavno. Radnje spojke i prebacivanja brzina vrše se za vas automatski. Nema više gnjavaže u prometu sa stalnim radom papučice spojke i ručice mjenjača.

Vozite ga kako vam
se sviđa

Uživajte u smanjenoj potrošnji goriva zahvaljujući elektronički optimiziranim točkama prijenosa i visokoj mehaničkoj učinkovitosti. Ne gubi se snaga zbog neučinkovitih pomaka.

5-stupanjski ručni mjenjač

Ručni mjenjač s 5 brzina s jednostavnim prijenosom dizajniran je za brze i precizne promjene brzina.

Više energije za bolju učinkovitost potrošnje goriva sa sustavom regeneracije energije (ERS)

Potpuno novi Hyundai i10 opremljen je inteligentnim sustavom regeneracije energije (ERS) koji bilježi kinetičku energiju stvorenu kretanjem naprijed i koristi je za napajanje vašeg automobila. Čim skinete nogu s papučice gasa i održavate brzinu, sustav pretvara kinetičku energiju u električnu i pohranjuje ju u akumulator. Prilikom ubrzavanja, ERS koristi tu električnu energiju za napajanje ugrađenih električnih sustava, rasterećujući tako motor i povećavajući učinkovitost potrošnje goriva.

Udobnost

Uživajte u fleksibilnosti kako biste živjeli sa stilom

Prostran i svestran, ovaj kompaktni gradski automobil uklapa se u sve što vaš užurbani život treba. Dakle, bez obzira na to spremate li puno namirnica ili puno prtljage za vikend, imat ćete dovoljno prtljažnog prostora u autu i fleksibilnost da živite život na svoj način. Cijenit ćete i brojne pametne praktične značajke i fleksibilni, udobni prtljažnik koji je jedan od najprostranijih u segmentu.

Svestran prostor za utovar

Jedan od najvećih u segmentu, 252-litreni prtljažnik također je vrlo prilagodljiv. Jednodijelna preklopiva stražnja sjedala brzo se spuštaju za 1050 litara prtljažnog prostora.

4 ili 5 sjedala

Iznenađujuće prostran za automobil ove veličine, potpuno novi i10 dostupan je s izborom od četiri ili pet sjedala.

Bežično punjenje

Podloga za bežično punjenje, smještena u središnjoj konzoli, omogućuje vam punjenje Qi kompatibilnog pametnog telefona bez upotrebe kablova.

Stražnja kamera

Vožnja unatrag je postala jednostavna. Sustav kamere sa stražnjim pogledom pruža neometan pogled iza vašeg i10 dok je u stupnju prijenosa za vožnju unatrag.

8” zaslon osjetljiv na dodir

Sprijeda i u sredini – veliki 8” zaslon osjetljiv na dodir omogućuje vam izvrsnu vidljivost i jednostavan rad sustava, zabave, navigacijskog sustava i prometnih informacija u stvarnom vremenu.

Potpuno automatizirana klimatizacija

Upravo onako kako ti se sviđa. Uz potpuno automatizirani sustav klimatizacije samo postavite željenu temperaturu, a automobil radi ostalo.

Odlične mogućnosti pohrane

Od otvorenog odjeljka iznad pretinca za rukavice do većih spremnika na vratima – potpuno novi i10 dolazi s puno praktičnih i prikladnih mjesta za pohranu kako bi odgovarao vašem užurbanom životu.

E-call za veću sigurnost

Potpuno novi i10 automatski će pozvati hitnu pomoć ako sudjelujete u prometnoj nezgodi i aktiviraju se zračni jastuci. Možete pritisnuti i SOS gumb za hitnu pomoć, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Sigurnost

Hyundai SmartSense

Uz Hyundai SmartSense, naše najsuvremenije napredne sustave pomoći vozaču, potpuno novi i10 nudi jedan od najopsežnijih paketa aktivne sigurnosne tehnologije u svojoj klasi – osmišljen kako bi vam pružio više sigurnosti i mira. Nova multifunkcionalna kamera nudi 5 različitih funkcija: Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA), Automatska duga svjetla (HBA), Sustav pomoći pri održavanju u prometnom traku (LKAS), Upozorenje vozača na umor (DAW) i Inteligentno upozorenje na ograničenje brzine (ISLW).

Slide Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA) Sustav LKA koristi prednju kameru zapraćenje linija ceste. U slučaju nenamjernog prelaska prometnog traka, upozorit će vozača ili uputiti automobil natrag u trak. Slide Pomoć za izbjegavanje frontalnog sudara s detekcijom pješaka (FCA) FCA je napredna značajka aktivne sigurnosti koja upozorava vozače na izvanredne situacije i po potrebi automatski koči. Sustav je aktivan pri brzinama od 8 km/h ili većim i detektira vozila i pješake. Slide Upozorenje na opasnost od frontalnog sudara (FCW) Višenamjenska kamera prati udaljenost između vašeg automobila i vozila ispred. Sustav omogućuje vizualna i zvučna upozorenja ako se otkrije rizik od sudara.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Ova značajka povećava sigurnost stalnim nadzorom i analizom uzoraka vožnje. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sustav DAW privlači pozornost vozača zvučnim upozorenjem i skočnim prozorom s porukom u kojoj mu predlaže stanku.

Automatska duga svjetla (HBA)

Manje stresa i maksimalna vidljivost. Sustav noću prepoznaje nadolazeća vozila iz suprotnog smjera kao i vozila u istoj voznoj traci ispred te prema potrebi automatski mijenja duga u kratka svjetla. Kada više nema vozila, vraćaju se duga svjetla za bolju vidljivost.

Zadržavanje rastojanja s vozilom ispred (LVDA)

Ova pametna značajka za gradsku vožnju upozorava vozača kada vozilo ispred više nije u stanju mirovanja, kao na primjer na semaforu ili u prometnoj gužvi.

Svi modeli